Új kriptopénz automata az amszterdami Schiphol reptéren

Mostantól az amszterdami Schiphol reptéren is lehet már kriptopénzhez jutni az újonnan beüzemelt bitcoin és ethereum automatából.

Új kriptopénz automata a schipholi reptéren

Új kriptopénz automataHollandia nemzetközi repülőterén új kriptopénz automatát üzemeltettek be a napokban. Az ATM segítségével euróért lehet bitcoint és ethereumot vásárolni. Ezzel Schiphol az első európai reptérré vált mely ilyen szolgáltatást nyújt az utasoknak.

Tanja Dik, a Schiphol reptér szolgáltatásokért felelős igazgatója úgy nyilatkozott, hogy a repülőtér mindig is igyekezett innovatív megoldásokat kínálni az ügyfeleinek.

„A Bitcoin ATM reméljük, hogy egy hasznos szolgáltatást nyújt majd az utasainknak, mely révén könnyedén tudják majd a „helyi” eurót a „globális” kriptopénzekre váltani. Ez különösen azoknak lehet hasznos, akik otthon nem tudják elkölteni az utazásból megmaradt eurót.”

Az új kriptopénz automatát indulásképpen egy hat hónapos próba időtartamra helyezik üzembe, hogy felmérjék az ügyfél igényeket. Az ATM-et a Byelex Data Solution céggel kötött megállapodás keretében használja majd a reptér.

Nem a schipholi reptér az első a világon, mely a kriptopénzeket közelebb hozza az utasokhoz. Az ausztrál Brisbane repterén egy sor kereskedő kezdte el idén elfogadni a kriptopénzeket az elmúlt hónapokban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük