Új történelmi csúcs, 71 ezer dollár felett a bitcoin

A vezető kriptopénz a múlt héten átlépte a 70 ezer dollárt, ma reggel pedig új rekordot döntve a 71 ezret.

A bitcoin (BTC) hétfőn az ázsiai kereskedési órákban új történelmi csúcsot döntött, és átlépte a 71 000 dollárt. A vezető kriptopénz BTC Price BTC Price árfolyama folyamatosan emelkedik azóta, hogy az Egyesült Államokban jóváhagyták a spot bitcoin tőzsdén kereskedett alapokat. A kriptopénz a múlt héten lépte át először a 70 000 dollárt.

A LondonCryptoClub hírlevél-szolgáltatás alapítói a jelenlegi árfolyam-emelkedést a londoni tőzsde azon döntésének tulajdonították, hogy elfogadja a bitcoin és ether ETN-ekre vonatkozó kérelmeket.

“Ázsia illikvid piacon vásárol, amihez folyamatos pozitív hírek párosulnak, a londoni tőzsde most jelentette be, hogy elfogadja a BTC és ETH ETN-ekre vonatkozó kérelmeket. A BTC ETF-ek erőteljes kereslet-kínálat dinamikája töretlenül folytatódik” – jelentették ki az alapítók.

Bitcoin ETF-ek a BTC kínálat már több mint 4%-ával rendelkeznek

A bitcoin bikás lendülete nagyrészt a megnövekedett intézményi érdeklődésnek tulajdonítható, amelyet a nemrégiben az Egyesült Államokban elindított spot bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) generáltak.

Az indulás óta az ETF-ek a Dune adatai szerint a jelenlegi bitcoin-kínálat 4,06%-át halmozták fel, meghaladva az 56,9 milliárd dolláros állományt. Ezzel az ütemmel az ETF-ek az előrejelzések szerint éves szinten a BTC-kínálat 8,65%-át fogják felszívni.

A spot Bitcoin ETF-ek összesen 33 000 BTC-t (2,3 milliárd dollár) halmoztak fel a múlt héten, beleértve a Grayscale GBTC alapját is, amelyből több mint 10 200 BTC kiáramlás történt a HODL15 Capital adatai szerint.

A Bitwise digitális eszközkezelő arra számít, hogy a befektetőknek küldött március 9-i jelentés szerint június végéig több, “több billió dollárnyi vagyont” képviselő intézmény készül vásárolni a spot Bitcoin ETF-ekbe.

Eközben a Bitcoin-bálnák az új csúcsok ellenére továbbra is ragaszkodnak a BTC-jükhöz. A legalább 1000 BTC-t birtokló egyedi címek, más néven bálnák száma március 9-én 2107 címre emelkedett. Ez azonban még mindig alacsonyabb, mint a 2021 februárjában elért rekord, 2489 cím, amikor a bitcoinnal 46 000 dollár felett kereskedtek.