Új WordPress bővítmény: már ETH-ban is megkaphatjuk bevételeinket

Aki valaha legalább csak gondolkodott weblap vagy éppen blog készítésében, biztosan találkozott a WordPress nevével. A WordPress egy nyílt forráskódú, PHP-alapú tartalomkezelő és blog-rendszer, sokak szerint az egyik legfelhasználóbarátabb. Amiért nagyon sokan szeretik, hogy rendkívül sok előre elkészített sablon és több mint 22 ezer WordPress bővítmény érhető el hozzá, tehát nem nagyon van olyan felhasználói igény, amit ne elégítene ki. Főleg, hogy sokféleképpen tudjuk magunk is fejlesztgetni, módosítgatni az egyes dolgokat.

Vadiúj WordPress-bővítmény: EthereumAds

A kriptós bloggerek számára nagy hír jött nemrégiben, ugyanis megjelent az EthereumAds névre hallgató új bővítmény. Ez a plugin lehetővé teszi, hogy a tartalomgyártók hirdetési helyeket értékesítsenek Ethereumért cserébe. Jelenleg a hirdetési helyek piacán toronymagasan a Google AdSense a listavezető, roppant egyszerű módon lehet bármilyen blogra behúzni a Google hirdetéseit. Viszont az EthereumAds (amely a sok száz kriptós bővítmény egyike) segítségével most már ETH-s versenytársa is akadt a Google-nek. Igazából ez a bővítmény is hasonlóan működik, mint a legtöbb licitalapú reklámszolgáltatás, automatikusan a legmagasabb licitelőnek adja ki a reklámhelyeket két hétig.

Wordpress bővítmények
Forrás: digitalmarketnews.com

Viszont minden más rendszerrel ellentétben az EthereumAds ETH-ban fizet. A WordPresset amúgy is nagyon szeretik a kriptósok, gondoljunk bele, a valaha volt egyik legelső olyan online üzlet volt, ahol elfogadták a bitcoint, mint fizetési módot, 2012-ben. Ugyanakkor ezt 2016-ben be is szüntették, a Bitcoinhoz kapcsolódó tranzakciós díjak emelkedése miatt. Ha most körbenézünk a bővítmények listájában, akkor azt láthatjuk, hogy több száz ilyen van már, de ezek többségében fizetési lehetőségeket vagy éppen támogatói gombokat biztosítanak.

Jövőkép

Ahhoz azonban, hogy a bevezetőben említett Google AdSense méltó vetélytársa legyen, még komoly paradigmaváltásnak kell bekövetkeznie. Jelenleg az AdSense toronymagasan vezet a beágyazott hirdetések piacán a WordPress esetén is. Bár folyamatosan támadják a hagyományos fizetési módok melletti elkötelezettsége miatt. Főleg azért, mert ezeket a kifizetéseket pillanatok alatt blokkolhatja a Google különféle kérések alapján. Viszont az EthereumAds esetén a kriptóktól megszokott szabadság érhető el, nincs lehetőség harmadik fél általi blokkolásra és szabad a tranzakcióáramlás a felek között.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük