Újabb banki blokklánc szabványokat nyújtottak be Amerikában

Tovább dübörög a szabadalom benyújtási láz az Egyesült Államokban. Újabb banki blokklánc szabványokat hagyott jóvá az amerikai szabadalmi hivatal szerdán.

A héten a Wells Fargo és a Bank of America nyújtott be szabadalmi kérelmet az Amerikai Szabadalmi és Védjegy Hivatalhoz. Ezzel tovább erősítik azon bankok és pénzügyi szolgáltatók során, akik a legkülönfélébb blokklánc technológia alapú szabadalmakra kérnek védjegy oltalmat.

Wells Fargo tokenizációs rendszere

A Wells Fargo beadványa egy olyan tokenizációs rendszer üzemeltetésének elemeit védette le, melynél bármely adat – legyen az dokumentum, adatbázis érték vagy grafika – hozzáférhető és beazonosítható a tokenizáció segítségével.  A tokenizáció szabadalmi hivatal dokumentumai szerint biztosítja a titkosítást: a token egy olyan titkosított adatot jelöl, mely csak a meghatározott felhasználó által fejthető vissza. Ezáltal az adatok akkor is biztonságban vannak, ha nyilvános környezetben vannak tárolva – mint például egy megosztott főkönyv esetén. Ez a rendszer lehetőséget ad arra, hogy egyedül vagy többen is jóváhagyhassanak eseményeket, utalva a jelenleg is használt multi-sig biztonsági protokollra.

A Bank of America külső adat validációs rendszere

A Bank of America szerdán közzétett szabadalmi beadványa az adatok külső ellenőrzését védeti le. A rendszer a blokklánc technológiát felhasználva követi le a különböző transzferekhez kapcsolódó legfontosabb információkat. A szabadalmi beadványban kiemelték, hogy a felhasználó pénzügyi helyzete pontosabban meghatározható majd a külső adatok ellenőrzésével, melyeket a hálózatba bevonnak és minden új tranzakció esetén frissítenek majd.

Folyamatosan nyújtják be a banki blokklánc szabványokat

Az amerikai banknak ez már a 45. blokklánccal kapcsolatos szabadalmi beadványa. De a többi nagy bank sem akar lemaradni a technológiai innovációról. Szinte minden hónapban megjelenik egy-egy újabb beadvány különböző bankoktól és pénzügyi szolgáltatóktól, mely a blokklánc technológiához és a megosztott főkönyvi rendszerhez kapcsolódik. A legnagyobb amerikai bankok és tőzsdék mindegyike rendelkezik már a témában valamilyen szabadalommal. De a hitelkártya szolgáltatók, mint a Mastercard és a Visa is úgy látja, jobb nem ellenállni a technológiai fejlődésnek, és ők is gőzerővel dolgoznak a hasonló innovációkon. Úgy tűnik tehát ez lesz a pénzügy jövője.

Kövess minket Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük