Újabb botrány a SafeMoon körül, egy nap alatt 50%-ot esett a mémcoin árfolyama

Egy nap alatt közel 50%-ot esett a SafeMoon árfolyama, miután egy újabb videóban vádolták meg csalással a projekt alapítóját.

A SafeMoon árfolyama 24 órán belül több mint 45%-ot, az eddigi csúcsához képest pedig 96%-ot esett. A brutális árfolyamcsökkenés nem sokkal azután következett be, hogy a híres YouTuber, Coffeezilla újabb videóban vádolta meg csalással a SafeMoon alapítóját. A videóban Coffeezilla arról beszél, hogy egy bálna – feltehetően a projekt alapítója – nemrég négymilliárd SafeMoon tokent adott el, közel 2 millió dollár értékben.

Az utóbbi másfél hétben egyébként a SafeMoon közösség folyamatosan tagadta azt az állítást, miszerint a csalásban érintett kriptotárcák a SafeMoon vezérigazgatójának, John Karonynak a saját tárcái voltak. A SafeMoon közössége szerint az érintett kifizetések mindössze „ártalmatlan” tranzakciók voltak, amelyek nagyrészt a Bitmartból történő utalásokat foglalták magukban.

Coffeezilla nemrég a SafeMoon csapat egy másik tagját is lebuktatta

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Coffeezillának nemrég a SafeMoon egy korábbi alkalmazottját is sikerült lelepleznie. A YouTuber akkor Ben Phillipset vádolta meg azzal, hogy a „pump and dump” módszer segítségével közel 12 millió dolláros profitra tett szert. Phillips tavaly március és december között 4 millió dollárért vásárolt a mémcoinból, majd folyamatosan arra kérte a rajongóit, hogy ne adják el a kriptójukat, sőt, ők is vásároljanak belőle. Phillips még ugyanebben az időszakban 16 millió dollárnyi tokent adott el, a csalásban pedig állítólag a SafeMoon alapítója, John Karony is benne volt.

Az egyik Reddit bejegyzés szerint azonban a SafeMoon közösséget még mindig nem sikerült meggyőzni, továbbra is vitatják, hogy Karonynak köze lett volna bármilyen csaláshoz.