Újabb lépéssel közelebb kerültünk a stakelt Ethereum lehívásához

Itt a Sepolia, a második Ethereum tesztnet, amely a Sanghai névre keresztelt nagy frissítés előtt érkezett. 

Az Ethereum egy újabb lépéssel közelebb került a Shanghai névre keresztelt következő nagy frissítéséhez. A Shanghai-Capella, egyszerűbb nevén Shapella frissítés az 56832-es epochában 4:04-kor (UTC) aktiválódott a tervek szerint, és február 28-án 4:17-kor (UTC) véglegesítették. Ez a konkrét tesztüzem az Ethereum egyik legfontosabb fejlesztési javaslatát (EIP) tesztelte, amely a stakelt Ethereum hálózatról való lehívását célozta meg.

Amióta az Ethereum 2020-ban elindította a Beacon Chain-t, és megkezdte útját a proof-of-stake (PoS) hálózattá válás felé, több mint 17 millió ETH-t stakeltek a felhasználók. Az eszközöket azonban eddig nem tudták lehívni. A márciusra tervezett Sanghai frissítés végre feloldja ezt a funkciót, így a stakelők hozzáférhetnek a pénzükhöz.

A következő szimuláció a Goerli teszthálózaton lesz, majd a Shanghai frissítés az Ethereum mainnetjén kerül bevezetésre, ami a következő nagy mérföldkő lesz a hálózat 2022 szeptemberében a Proof-of-Work (PoW) konszenzusalgoritmusról PoS konszenzusalgoritmusra való áttérése után.

Az olyan tesztnetek, mint a Goerli és a Sepolia lehetővé teszik az Ethereum fejlesztők számára, hogy alkalmazásokat és frissítéseket indítsanak a hálózaton, és kijavítsák az esetleges problémákat, mielőtt a frissítés élesben is elindul a mainneten.

Az Ethereum árfolyama eközben nagyrészt figyelmen kívül hagyta a legújabb fejleményt, az eszközzel jelenleg 1640 dolláron kereskednek a TradingView adatai szerint.