Újabb őrület hódít a kriptoközösségben, a bitcoin böjt

Egy Telegramon csevegő kriptoközösség böjtöl. Az étkezéseket a bitcoin blokk ciklusához igazítják.

Az autofágia vagy másnéven önfogyasztás, egy kriptoközösség legújabb mániája. A bitcoin böjt csoport, egy olyan Telegram csatornával rendelkező kripto-gondolkodók csoportja, akik együtt böjtölnek. Ehhez a bitcoin blokklánc kiszámítható mintáját használják fel. A blokklánc 10 percenként új tranzakciók készletet készít, a csoport ezáltal 36 és 72 órás böjtöt üzemez a 2000-es blokk ciklusban egyszer, azaz naptár szerint nagyjából 2 hetente egyszer. A csoportban résztevők abban reménykednek, hogy a böjt segít a testi és a mentális egészség fenntartásában és javításában.

A csatorna alapítója Katie Ananina, szibériai újságíró és kripto-bohém. A drasztikus diéta előtt minden csatlakozónak a következő tanácsokat adja: ne várj túl sokat a böjttől, a hosszú távú nyereségre koncentrálj a rövid távú kellemetlenségek helyett. Ananina a böjt csoportot a hiperbitcoinizáció párhuzamának tekinti. Ő maga 2017-ben kezdett el böjtölni. Úgy gondolja, hogy a böjt arra ösztökéli az embereket, hogy gyakorolják a szabadakaratot és az önfelfedezést.

 Orvosi szakvélemény

A böjt során a test a szénhidrátok helyett a zsírt égeti el, aminek köszönhetően javul az általános közérzet, nőhet a várható élettartam is. Számos bizonyíték áll a rendelkezésünkre, amiből kitűnik a pozitív hatása,” nyilatkozta Dr. Monique Tello, a bostoni Massachusetts Általános Kórház orvosa.

„Az internet lehetővé tette a táplálkozási alternatívák megismerését. Minél több ember próbálja ki, annál több adat lesz ezek hatásairól,” tette hozzá Neeraj Agrawal, a Coin Center kommunikációs igazgatója.

Dr. Tello szerint “az a táplálkozás, amelybe kultúránk belecsúszott, magas hozzáadott cukrokkal és finomított gabonafélékkel egyáltalán nem alkalmas a világos gondolkodásmódra”.

Csakúgy, ahogyan a bitcoin is keresi a fenntartható gazdasági rendszerhez történő visszatérés lehetőségét, amely kihívást jelent a modern monetáris politikának, a böjt átírja az egészséges táplálkozásról alkotott elképzeléseket. „A marhahús étel, a bitcoin pedig pénz”, írta a bitcoin böjt csoportjának egyik tagja, aki kiáll az életmód mellett.

A modern táplálkozási trendekhez hozzászokott társadalom pont olyan szkeptikus a böjt hatását illetően, mint amilyen a mai pénzügyi és bankrendszer a kriptovalutákat illetően. Úgy néz ki, hogy a kezdeményezés sok ember számára is érdekes, hiszen október óta már több, mint 250 követője van és naponta csatlakoznak újabb tagok. Itt nem számít, hogy ki támogatja a diétát és ki a bitcoint, a közösségen belül mindenki segítséget kap.

Ananina arra ösztönzi a tagokat, hogy legyenek szuverének és végezzenek saját kutatásokat. “Nyilvánvalóan bátran megoszthatod a tapasztalataidat és kérdéseket is tehetsz fel a böjttel kapcsolatban, de a döntés csakis rajtad áll”, jelentette ki az alapító. Kiernan Wright, a kanadai Honey Badger bányászati ​​társaság volt vezérigazgatója is csatlakozott a böjtölő csoporthoz. “Ez inkább egy klubhoz hasonlít, nem pedig egy szektához, amit bárki akkor hagy el, amikor akar. A bitcoin egy csodálatos eszköz, aminek segítségével erőszakmentesen, kényszerítés nélkül kiszélesítheted a határokat”, mondta Wright.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.