Újabb unikornis a kriptovilágban, a Bitpanda már 1.2 milliárd dollárt ér

A Bitpanda befektetési platform kimagasló befektetési értékelésének köszönhetően Ausztria első unikornis startupjává vált.

A Bitpanda, mely egy digitális befektetési platform, 170 millió dollár értékben zárt le egy B sorozatú finanszírozási kört. Ezzel 1,2 milliárd dollárra tolta fel a vállalati értéket.

A bécsi székhelyű cég keddi közleményében azt nyilatkozta, hogy a B sorozatú finanszírozási forduló Európa egyik legnagyobb tőkebevonása a B sorozatú szakaszban, és ezzel a Bitpanda kiérdemelte az ország első “unikornisa” titulusát. Unikornisnak az olyan startupokat nevezzük, amelyeknek értéke meghaladja az 1 milliárd dollárt.

A befektetési kört a Valar Ventures, egy kockázati tőke alap vezette, amelyet Andrew McCormack, James Fitzgerald és Peter Thiel alapított, a DST Global partnereinek részvételével.

A múlt héten befejeződött tőkeemelés most az osztrák Pénzügyi Piaci Hatóság szükséges jóváhagyási folyamatán megy keresztül. “A lakossági befektetők hamarosan még nagyobb számú digitális eszközökhöz férhetnek hozzá. És már vannak terveink, hogy ajánlatunkat több új piacra is eljuttassuk.” – nyilatkozta Eric Demuth, a Bitpanda vezérigazgatója.

Szeptemberben zárta le a Bitpanda az 52 millió dollár értékű A finanszírozási körét, amelyet szintén a Valar irányított.

Bitpanda Visa

Bitpanda Kártya

A cég januárban piacra dobott egy Visa bankkártyát, amely lehetővé teszi az ügyfeleknek, hogy a kifizetések végrehajtásakor több eszköz között válasszanak.

Ahogy korábbi írásunkban már beszámoltunk róla, a kártya nagymértékben megkönnyíti a felhasználók számára a fiatpénz, kriptovaluta vagy nemesfém elköltését azáltal, hogy a felhasználók bármely Bitpanda fiókban található befektetésük kiválasztásával végrehajthatnak bankkártyás fizetést. Ezt megerősítve a cég közzé is tette, hogy a kártya bármely felhasználói portfólióban található eszközzel összeköthető. Mindössze annyi teendője van a felhasználónak, hogy kiválasztja a Bitpanda mobil applikációjában azt az eszközt, amelyet használni szeretne.

A Visa által támogatott kártyával a felhasználók online áruházakban vásárolhatnak és világszerte személyesen is fizethetnek az üzletekben. Továbbá a fizetések lebonyolítása érintésmentesen is lehetséges a Google Pay vagy Samsung Pay használatával. A kártya előnyei közé tartozik az is, hogy a tranzakciók azonnal végrehajtásra kerülnek és a felhasználók valós időben értesítést kapnak a kártya használatáról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.