Jön a Bitpanda Kártya, már most előrendelhető az uniós országokból

A Binance után a Bitpanda is úgy döntött, hogy beáll a sorba és Bitpanda Kártya néven saját Visa betéti kártyát bocsát ki. A felhasználók már most ingyenesen előrendelhetik a kártyát.

Jön a Bitpanda Kártya

A bécsi székhelyű Bitpanda kriptovaluta tőzsde bejelentette, hogy kibocsátja saját Visa kártyáját, a Bitpanda Kártyát (Bitpanda Card-ot). A kártya nagymértékben megkönnyíti a felhasználók számára a fiatpénz, kriptovaluta vagy nemesfém elköltését azáltal, hogy a felhasználók bármely Bitpanda fiókban található befektetésük kiválasztásával végrehajthatnak bankkártyás fizetést. Ezt megerősítve a cég szerdán közzé is tette, hogy a kártya bármely felhasználói portfólióban található eszközzel összeköthető. Mindössze annyi teendője van a felhasználónak, hogy kiválasztja a Bitpanda mobil applikációjában azt az eszközt, amelyet használni szeretne.

A Visa által támogatott kártyával a felhasználók online áruházakban vásárolhatnak és világszerte személyesen is fizethetnek az üzletekben. Továbbá a fizetések lebonyolítása érintésmentesen is lehetséges a Google Pay vagy Samsung Pay használatával. A kártya előnyei közé tartozik az is, hogy a tranzakciók azonnal végrehajtásra kerülnek és a felhasználók valós időben értesítést kapnak a kártya használatáról.

Eric Demuth, a Bitpanda társalapítója és vezérigazgatója így nyilatkozott a kártyáról:

Egy olyan terméket szerettünk volna megalkotni, amely jelenleg hiányzik a piacon azáltal, hogy feltettük magunknak a kérdést, hogy miért nem lehetséges az, hogy akkor költsd el a befektetéseidet, amikor csak szeretnéd.

Az uniós országokból már előrendelhető

Az uniós országokban élő Bitpanda felhasználók már most előrendelhetik a Bitpanda Kártyát. A Bitpanda egyébként azzal promózza a kártyát a saját weboldalán, hogy a kártya használatával már Bitcoinnal is lehet kávét venni, vagy arannyal is meg lehet újítani a Netflix előfizetést.

A kártya igénylése díjmentes és havi díj sincs. Ezenkívül minden egyes kártyahasználat után legfeljebb 2%-os pénzvisszatérítés jár. A kártyához tartozó ATM-es pénzfelvétel napi limitje 350 euró, heti és havi limitek azonban nincsenek. A bankkártyás fizetésekre vonatkozóan 10 ezer euróban került rögzítésre a napi limit.

Kapcsolódó: