Újraindult az USD kifizetés a Binance US-en, fellélegezhetnek a felhasználók

A Binance.US közölte, hogy sikeresen megoldotta az elmúlt időszakban felmerült USD kifizetési problémákat amerikai banki partnereivel, azonban arra figyelmeztet, hogy a kialakult helyzetben a banki partnerek bármikor felmondhatják az együttműködést. A felhasználóknak azt tanácsolják, hogy konvertálják át stabilérmékre a dollár egyenlegüket.

A ma kiadott hivatalos közlemény szerint a Binance.US-nek sikerült a banki partnereivel közösen megoldani szinte az összes beragadt USD lehívási kérelmet. A kriptotőzsde a továbbiakban jellemzően legfeljebb 5 munkanapon belül teljesíteni fogja az összes kiutalási kérelmet. Azok a felhasználók, akiknek nem teljesült a kérelme, most újra beadhatják, ugyanis a rendszer újra megfelelően működik.

Nem minden sötét felhő szállt még el a Binance.US fölül

Annak ellenére, hogy a fiat kifizetések jelenleg megfelelően működnek, a Binance.US arra számít, hogy a meglévő banki partnerek a jövőben visszaléphetnek a szolgáltatásnyújtástól, ezért a tőzsde új banki partnereket keres az amerikai piacon az USD befizetések és kifizetések lebonyolítására. A Binance.US ezért azt javasolja a felhasználóknak, hogy a tőzsdén lévő egyenlegüket konvertálják stabilérmékre. A kriptotőzsde szerint a jövőben előfordulhat, hogy kizárólag kriptobefizetéseket és kifizetéseket fognak fogadni, mely esetben a felhasználók dollárjait automatikusan USDT-re konvertálhatja a Binance. A legtöbb USD párt június 26-án megszünteti a tőzsde, mely dátum után csak a BTC, ETH, ADA, BNB, LTC, MATIC, SOL, VET, USDC, és USDT eszközöket lehet majd az USD-vel szemben kereskedni.

Az USDT nem viseli jól a bizonytalanságot

A közlemény új USDT párokat is bejelentett: szintén június 26-tól megnyílik az ANKR, DAI, DASH, HBAR, ICX, IOTA, RVN, WAVES, XNO, XTZ és ZIL kereskedése az USDT-vel szemben. A fejleményekre az USDT nem reagált jól, bár globálisan az árfolyam nem vált le az USD-ről, a Binance.US tőzsdén 4%-os esést produkált, azaz 1 USDT-ért mindössze 0.96 USD-t lehetett venni.

Fontos még kiemelni, hogy a tőzsde a Robinhooddal ellentétben megtartotta a Cardano, Solana és Polygon (MATIC) párokat, annak ellenére, hogy az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) értékpapírokként kezeli őket a Binance és a Coinbase elleni jogi eljárásokban. Ezzel párhuzamosan a Binance.US benyújtott egy beadványt is a SEC ellen, melyben az SEC az ügyfélvagyonnal kapcsolatos valótlan állításait nehezményezik. A beadvány szerint a Binance és a Binance.US különálló pénztárca rendszerekkel és menedzsment csapatokkal rendelkezik, és visszautasít minden olyan állítást, amely azt sugallja, hogy az amerikai ügyfelek befizetései veszélyben lennének.