UK képviselő: Miért nem fizethetünk helyi adót bitcoinban?

Egy konzervatív párti brit parlamenti képviselő szerint lehetővé kell tenni a helyi hatóságoknál és közüzemi szolgáltatóknál a bitcoinnal történő fizetést, jelentette az Express.co.uk december 10-én.

Eddie Hughes képviselő magát csak “amatőr tudással rendelkező kriptohívőnek” titulálta és szerinte mivel a blokklánc óriási figyelmet kap manapság, ezért a parlamenti képviselőknek “kötelességük megérteni azt.”

Hughes továbbá elmagyarázta, nem sokkal korábban találkozott a Royal National Lifeboat Institution, a nemzeti tengeri mentőjárőr tagjaival, akik már bitcoinban is elfogadnak adományokat és ezzel az első komolyabb nonprofit szervezet az Egyesült Királyságban, mely már kriptovalutában is fogad felajánlásokat:

Mi tántorít el minket attól, hogy bitcoinban legyünk képesek fizetni a helyi adót vagy más közüzemi számát?

A költői kérdés nem sokkal azután jön, hogy az Egyesült Államok Ohio államában a vállalkozások már bitcoinban is fizethetik a helyi adót, amit Hughes is kiemelt beszédében:

Vagy előrébb jársz, vagy lemaradsz és az országunk most épp egy érdekes pozícióban találta magát — progresszív államnak kell mutatnunk magunkat.

A friss kriptopénz piaci áresések mindenesetre kissé levették a terhet a Financial Conduct Authority (FCA), a helyi pénzügyi szabályozó hatóság válláról, hogy minél előbb fogadjon el egy egységes kriptovaluta szabályozást. A Reuter korábbi értesülései szerint az FCA egy átlagon felül szigorú szabályozás bevezetését fontolgatta, ami jelen körülmények között, egy kisebb földrengéssel is felért volna a piacokon.

Az árzuhanás bekövetkeztével viszont a tisztviselők inkább úgy döntöttek, több időt hagynak egy alapjaiban véve progresszív szabályozási keret kidolgozására.

Gillian Dorner, a pénzügyminisztérium pénzügyi szolgáltatási osztályának vezetője egy londoni blokklánc konferencián nyilatkozta: “több időt kell szentelnünk az alapos vizsgálatára hogy meggyőződjünk róla, arányos megközelítést alkalmazunk.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük