Ahol a bitcoin már adófizetésre is jó: Ohio

Ohio előre lépett: elsőként az az amerikai államok közül tették lehetővé az adók bitcoinnal való megfizetését. Ohio bitcoin iránti érdeklődése ráadásul nem csak az adókra terjed ki.

A The Wall Street Journal jelentése alapján, az ohiói vállalkozások számára ettől a héttől kezdve lehetségessé válik, hogy számos adófajtát bitcoin használatával fizessenek meg. A lehetségesen megfizethető adók között olyanok szerepelnek, mint a dohányadó, a munkabéradó vagy a közüzemi adó.

Ahhoz pedig, hogy egy vállalkozás igénybe vehesse ezt az új lehetőséget, mindössze három dolgot kell megtennie.

Ahol a bitcoin már adófizetésre is jó: Ohio

Elsőként regisztrálnia kell az Office of Ohio Treasurernél – ezt egy erre fenntartott oldalon, az OhioCrypto.com-on lehet véghez vinni. Utána be kell vinnie az olyan alapadatokat, mint a fizetett összeg és az adózási periódus. Majd ezt követően, utolsó lépésként már fizetheti is ki bitcoinnal a megadott összeget egy “kompatibilis” wallet használatával.

Ezek közé a kompatibilis walletek közé tartozik a Bitcoin Core kliens, a Mycelium és a breadwallet, illetve azok a walletek, amik kompatibilisek a bitcoin fizetési protokollal.

A befizetett adókat az atlantai Bitpay bitcoin fizetési processzor fogja feldolgozni, ami átváltja a bitcoint dollárra a hivatal számára.

Jelenleg csak a vállalkozóknak hozták létre ezt a lehetőséget, de állítólag önálló személyekre is tervezik kiterjeszteni.

A bitcoin más államokat is érdekel

Nem Ohio az egyetlen, ahol az ötletet fontolgatták már. Februárban Georgia, márciusban Illinois és Arizona szintén mérlegelte a lehetőséget.

Arizonában végül félretették a tervet két hónappal később, főként támogatás hiánya miatt. Georgia-ban hasonló okok miatt történt ez: “nem elég információ” a kriptovalutáról okozta az ötlet elvetését.

Ohio azonban lelkes a kriptovaluták iránt, ugyanis nem az adók befizetése az egyetlen kriptóhoz kapcsolódó projekt az állam területén. A nyár folyamán ugyanis az állam már jogilag is elismerte az blokkláncon tárolt adatokat – ez pedig azt jelenti, hogy a blokklánc technológia Ohióban ugyanolyan jogi védelem alatt áll, mint bármely más elektronikus aláírás.

Ohio egyértelmű terve az, hogy blokklánc hubbá alakuljon. A jogalkotók már felterjesztették a tervüket az állam számára, a cél pedig mindenkinél ez: minél több vállalkozást és blokklánc tehetséget csábítani az államba.