Ahol a bitcoin már adófizetésre is jó: Ohio

Ohio előre lépett: elsőként az az amerikai államok közül tették lehetővé az adók bitcoinnal való megfizetését. Ohio bitcoin iránti érdeklődése ráadásul nem csak az adókra terjed ki.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben. Kattints a bitcoin ATM-ek listájáért.

A The Wall Street Journal jelentése alapján, az ohiói vállalkozások számára ettől a héttől kezdve lehetségessé válik, hogy számos adófajtát bitcoin használatával fizessenek meg. A lehetségesen megfizethető adók között olyanok szerepelnek, mint a dohányadó, a munkabéradó vagy a közüzemi adó.

Ahhoz pedig, hogy egy vállalkozás igénybe vehesse ezt az új lehetőséget, mindössze három dolgot kell megtennie.

Ahol a bitcoin már adófizetésre is jó: Ohio

Elsőként regisztrálnia kell az Office of Ohio Treasurernél – ezt egy erre fenntartott oldalon, az OhioCrypto.com-on lehet véghez vinni. Utána be kell vinnie az olyan alapadatokat, mint a fizetett összeg és az adózási periódus. Majd ezt követően, utolsó lépésként már fizetheti is ki bitcoinnal a megadott összeget egy “kompatibilis” wallet használatával.

Ezek közé a kompatibilis walletek közé tartozik a Bitcoin Core kliens, a Mycelium és a breadwallet, illetve azok a walletek, amik kompatibilisek a bitcoin fizetési protokollal.

A befizetett adókat az atlantai Bitpay bitcoin fizetési processzor fogja feldolgozni, ami átváltja a bitcoint dollárra a hivatal számára.

Jelenleg csak a vállalkozóknak hozták létre ezt a lehetőséget, de állítólag önálló személyekre is tervezik kiterjeszteni.

A bitcoin más államokat is érdekel

Nem Ohio az egyetlen, ahol az ötletet fontolgatták már. Februárban Georgia, márciusban Illinois és Arizona szintén mérlegelte a lehetőséget.

Arizonában végül félretették a tervet két hónappal később, főként támogatás hiánya miatt. Georgia-ban hasonló okok miatt történt ez: “nem elég információ” a kriptovalutáról okozta az ötlet elvetését.

Ohio azonban lelkes a kriptovaluták iránt, ugyanis nem az adók befizetése az egyetlen kriptóhoz kapcsolódó projekt az állam területén. A nyár folyamán ugyanis az állam már jogilag is elismerte az blokkláncon tárolt adatokat – ez pedig azt jelenti, hogy a blokklánc technológia Ohióban ugyanolyan jogi védelem alatt áll, mint bármely más elektronikus aláírás.

Ohio egyértelmű terve az, hogy blokklánc hubbá alakuljon. A jogalkotók már felterjesztették a tervüket az állam számára, a cél pedig mindenkinél ez: minél több vállalkozást és blokklánc tehetséget csábítani az államba.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.