Ukrajnában kriptókkal is lehet fizetni az egyik legnagyobb élelmiszerlánc boltjaiban

A Binance nemrég bejelentette, hogy a VARUS, egy ukrán szupermarketlánc mostantól elfogadja a kriptovalutákat fizetési eszközként. A bejelentés részletezte, hogy a Binance partnerségre lépett a szupermarketlánccal, és így megkönnyítik a kriptovalutákkal történő fizetést az élelmiszert vásárlók számára. A tranzakciókat a Binance Pay Walleten keresztül bonyolítják le.

A VARUS az egyik legnagyobb élelmiszerlánc vállalat Ukrajnában, az ország 28 különböző városában összesen 111 áruháza van. A kriptofizetés most 9 városban vált elérhetővé, ezek Kijev, Dnyipro, Kamianske, Kryvyi Rih, Zaporizzsja, Brovary, Nikopol, Vyshhorod és Pavlograd.

Azoknak az ügyfeleknek, akik digitális eszközzel szeretnének fizetni, telepíteniük kell a Binance alkalmazást az Android vagy iOS készülékeikre. A letöltés után a felhasználóknak be kell lépniük a VARUS weboldalára, és ki kell választaniuk a megvásárolni kívánt termékeket. A kiválasztás után az ügyfelek közvetlenül fizethetnek kriptóval a Binance Pay tárcájukból.

Varus

Az ukrán vásárlóknak mostantól számos weboldalon lehetőségük van kriptóval fizetni

Egy jelentés szerint az év elején a Binance Pay szolgáltatást integrálta a Foxtrot nevű kiskereskedelmi cég is, amely egy ukrán háztartási gépeket és elektronikai cikkeket árusító üzletlánc.

A Whitepay, egy kriptofizetési platform szintén a múlt hónapban vezette be a kriptofizetést az ukrán műszaki áruházak által kínált termékekre. Az olyan kiskereskedők, mint a Tehnoezh és a Stylus mostantól egy olyan fizetési platformot kínálnak a vásárlóknak, amelyet a Whitebit, egy ukrán székhelyű európai kriptotőzsde üzemeltet.

Ukrajna, különösen az elmúlt néhány évben, regionális vezető szerepet töltött be a kriptovaluta fizetések bevezetése terén. Az ország komoly erőfeszítéseket tett az iparág jobb szabályozásának irányába is.

Humanitárius erőfeszítések a kriptoadományokon keresztül Ukrajnában

Ukrajna rengeteg szenvedett, és hatalmasat küzd az orosz invázió óta, és különösen a kriptopénzek találtak utat a rászorulók megsegítésére. Mind a kijevi kormány, mind az önkéntes csoportok azon dolgoznak, hogy kriptoadományokon keresztül gyűjtsenek pénzt a védelmi és humanitárius kezdeményezések finanszírozására.

A Binance egy kifejezetten az ukrán menekültek számára készített kriptokártyát is kibocsátott.

Az idei Kyiv Tech Summiton, amelyet szeptember 6. és szeptember 9. között rendeztek Ukrajnában, részt vett az Ethereum alapítója, Vitalik Buterin is. Megemlítette, hogy “Ukrajna lehet a következő Web3 központ”.

Buterin továbbá kifejtette: “Egy ország akkor válhat Web3-központtá, ha polgárai aktívan érdeklődnek e technológia iránt, és úgy döntenek, hogy jelentős mértékben hozzájárulnak a fejlesztéséhez. Ukrajnában megvan ehhez a képesség és az elszántság is.”