Unaloműzőnek

A koronavírus járvány miatt már hetek óta otthon ülünk, ami nyomasztó lehet. De ezt az időt hasznosan is el lehet tölteni. Miért is ne bővíthetnéd ismereteidet megerőltető tanulás nélkül?! A közismert csatornák rengeteg érdekes dokumentumfilmet vetítenek az állatvilágról, a Föld legkülönlegesebb helyeiről. Egy témával azonban kevésbé foglalkozik a mainstream média. Ez nem más, mint a bitcoin és a kriptovaluták.

A bitcoin és a blokklánc technológia népszerűsége folyamatosan növekszik. Számos blokklánccal kapcsolatos projekt látott napvilágot az elmúlt években, amelyek nagyban hozzájárultak a bitcoin ökoszisztéma növekedéséhez. Ezt a drámai fejlődést és átalakulást már számos dokumentumfilmben örökítették meg, melyek részletesen bemutatják ezt az innovatív és izgalmas szektort. Ha Te is szívesen megnéznél néhány tanulságos filmet, melyekkel a kriptoiparról szerzett tudásodat színesítheted, itt a tökéletes alkalom. Nézd meg filmajánlónkat és válaszd ki a számodra legérdekesebbeket!

Trust Machine: The Story Of Blockchain

A The story of blockchain a bitcoin eredetét és alakulását tárja fel. Amint azt a neve is sugallja, ez a dokumentumfilm a blokklánc technológia működésére és használatának lehetőségeire helyezi a hangsúlyt. Többféle szemszögből nyújt betekintést a blokklánc világába. A dokumentumfilm a bitcoin bevezetésével kezdődik, amelyet Satoshi Nakamoto készített a 2008-as gazdasági összeomlás szélén. Elmagyarázza a bitcoin decentralizált jellegét és működését. A film ezen felül bemutatja egy brit aktivista történetét is, aki a kiadatásáért küzd, mivel az USA azzal vádolta meg, hogy titkos adatokat lopott el. Az eset bemutatásával arra akarja a dokumentumfilm felhívni a figyelmet, hogy egy centralizált világban mennyire kivagyunk téve a kormányok kénye-kedvének. A film kitér az Ethereumra és az azon működő intelligens szerződésekre is. Érdekes betekintést kapunk a blokklánc technológia gyakorlati használatára vonatkozóan is, amely drámaian megváltoztathatja a világot.

Bitcoin Beyond The Bubble

A Bitcoin beyond the bubble dokumentumfilm a bitcoin valódi célját mutatja be. A filmet akkor adták ki, amikor 2018-ban a bitcoin ára elérte történelmi csúcsát. Ezt bitcoin buboréknak nevezik, innen jött a film címe is. A dokumentumfilm rendezője azt mutatja be, hogy a hagyományos pénzügyi piacok szakértői hogyan próbálják meg definiálni a bitcoint. A filmnek köszönhetően megismerhetjük a pénz történetét, az arany szerepét, illetve a modern fizetési rendszereket. Ezután bemutatja a bitcoin hálózatot, a blokklánc technológia decentralizált jellegét, majd párhuzamot von a bitcoin alapjai és a jelenlegi monetáris rendszer között.

Bitcoin – The End Of Money As We Know It (A hagyományos pénz vége)

A doku a központi bankok és a kétes pénzügyi szereplők tevékenységeit tárja fel, akik térde kényszerítették a világot a 2008-as válság során. Kiemeli a kormány befolyását a pénzteremtési folyamatra, illetve részletesen bemutatja az infláció okait. A film ezek után kitér arra is, hogy a központi bankok hogyan nyomtatják a pénzt, mely már nem ér semmit. A bitcoint a hagyományos pénzek alternatívájaként mutatja be a rendező, mely forradalmasítja az egész pénzügyi rendszert.

Banking On Bitcoin

A film szerint az internet feltalálása óta nem hoztak létre olyan elképesztő technológiát, mint a bitcoin. A bitcoin korai úttörői megpróbálta valamit olyat alkotni, mely független az állami szereplőktől. A föld alatti fejlesztés után a bitcoin felkeltette a kíváncsi nagyközönség figyelmét, amely rendkívül népszerű lett. A dokumentumfilm arra is kitér, hogy a bitcoint először a bűnözőkhöz és a dark web világához kötötték sokan, de a mainstream média hiába próbálta megbélyegezni, nem állhat az útjába semmi sem.

The Magic Money: The Bitcoin Revolution

Az újságok címlapján megjelenő szalagcímek és tv-ben elhangzó híradások egyfolytában a globális pénzügyi világ instabilitásról beszélnek. Emiatt minden nap egyre több ember veszi ki pénzét a bankokból, hiszen nem bíznak sem a pénzintézetekben, sem pedig az országok kormányaiban. A dokumentumfilm a mai pénzügyi világ problémáiból kiindulva mutatja be a bitcoint, mely komoly változásokat hozhat a mindennapi életünkbe. Arra hívja fel a rendező a figyelmet, hogy ideje észrevenni azt, hogy a kemény munkával megkeresett pénz az embereké, nem pedig a globális intézményeké. A centralizáció megkeseríti az emberiség életét, amire csak a bitcoin és a kriptovaluták lehetnek a gyógymódok.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.