Utódját keresi CZ, a Binance vezérigazgatója a szabályozások rengetegének útvesztőjében

A Binance alapítója és elnöke, Changpeng Zhao (vagyis CZ) azt nyilatkozta nemrégiben, hogy a Binance helyi szabályozó szervekkel együttműködve szeretne létrehozni regionális központokat világszerte. 

A világ vezető kriptovaluta tőzsdéje ezáltal egy szabályozott pénzügyi intézménnyé válna és képes lenne levedleni magáról az utóbbi időben őt ért vádakat. A támadások többek között arra irányultak, hogy a kriptováltó gyakran megkísérelte megelőzni a szabályozási görbét. Ezt az Egyesült Királyság, Németország, Thaiföld, Olaszország, Szingapúr és a Kajmán-szigetek joghatósága sem nézte jó szemmel, s a cég kellemetlen helyzetben találta magát. CZ, megelégelve a rágalmazásokat, végérvényesen elhatározta, hogy pontot tesz az ügy végére.

Mindezt úgy szeretné elérni, hogy a kriptotőzsde tevékenységének minden aspektusát jogilag elfogadott mederbe tereli. Sőt, azt is kijelentette, hogyha terve sikeresen végbemegy, kész távozni a Binance vezérigazgatói posztjáról is. Persze csak akkor, ha megtalálja megfelelő utódját a vállalat élére.

Szabályozások, változások és megújult jövőkép

Ezen kulcskifejezések jellemzik leginkább a Binance jövőbeli terveit. CZ a tegnapi nap folyamán lezajlott virtuális sajtókonferencián azt adta a nagyközönség tudtára, hogy nincsenek konkrét tervei a távozását illetően. Azonban a vállalat számára már kirajzolódott a cél megvalósításához vezető út, amelyre minél hamarabb rá is szeretne lépni.

„Arra törekszünk, hogy egy teljesen szabályozott pénzügyi intézmény váljon belőlünk”, mondta Zhao. Majd hozzátette, hogy az átállás alatt „rendkívül nyitott” lesz arra, hogy ráleljen leendő utódjára, aki reményei szerint több tapasztalattal rendelkezik majd a szabályozásokat illetőleg mint ő.

„Nemzetközileg elismert engdélyekre szeretnénk szert tenni”, egészítette ki mondandóját. „Innentől kezdve financiális intézményként fogunk funkcionálni.

Megjegyzései a korábbi nézeteltérésekre is vonatkoznak, amelyek hatására a Binance-nek számos vizsgálaton és ellenőrzésen kellett átesnie. A vádaskodó felek azt nehezményezték, hogy a platform használható lehet pénzmosásra és a befektetők így csalások áldozatává válhatnak.

Egy újságírókkal készített interjúban CZ valós összefoglalót bemutatva boncolgatta az útjukban álló nehézségeket. Emellett azt is kinyilvánította, hogy javítani szeretné a cég viszonyát a szabályozó szervezetekkel szemben. A vállalat decentralizált struktúráját felborítva pedig még jóvahagyásukat is kérné a regionális székhelyek létrehozása előtt.

A Binance tervei a jövőre nézve

Az újonnan bejelentett tervezetet megelőzően a kriptotőzsde nem rendelkezett hivatalos központtal, azonban ez megváltozni látszik. A 2019 novemberében felröppent híreszteléseket pedig, amelyek azt állították, hogy a szingapúri hatóságok rajtaütöttek a cég helyi irodáin, a Binance tagadta.

Annak ellenére, hogy Zhao Szingapúrban tartózkodik, a vállalatnak vannak összeköttetései még Kínában, Japánban, Máltán, a Kajmán- és Seychelle-szigeteken is. A Binance alkalmazottai szétszórva élnek a világban, így nehéz meghatározni a pontos székhelyét.

Pénzügyi vizekre evezve, a CryptoCompare értesülései szerint a cég kereskedelmi volumene az elmúlt évben nagyjából megtízszereződött, elérve a 668 milliárd dollárt múlt hónapban.

„Elsődleges célunk a pénzügyi szabadság elősegítése világszerte anélkül, hogy fel kellene áldoznunk a biztonságot és az irányelveknek való megfelelést”, nyilatkozta CZ. „Teljes mértékben készségesek és megbízhatóak szeretnénk lenni, valamint megóvni felhasználóinkat s fejleszteni az iparágat is egyúttal.” 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.