A digitális magánszféra visszahódítását tűzte ki célul egy rejtélyes új kriptovaluta

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A hiperkapcsolt világunkban a privát adatok védelme – vagy annak a hiánya – válik az egyik legégetőbb problémává.  A személyes adatok értékes árucikké váltak a hirdetők, illetve azok számára, akik minden lépésünkről tudni akarnak (vagy azokat cenzúrázni szeretnék).  Az egyik leghatékonyabb módja a nyomonkövetésnek a digitális világban, ha kifigyelik a vásárlásaidat és a tranzakciók által hagyott digitális nyomvonalakat.

A találóan csak 1984 Groupnak nevezett anonim csoport ezért fejlesztette ki az Utopia megoldást, ami egy olyan peer-to-peer ökoszisztéma, ahol nem kell félni az online szabadságunk megsértésétől vagy az indentitásgyűjtő multinacionális cégektől és kormányoktól.  A hálózat középpontjában egy privát digitális valuta, a Crypton (CRP) áll.

Mi az a Crypton és mire használható?

A Crypton tranzakciók elszámolása kevesebb mint 3 másodperc alatt végbemegy, így lehetővé teszi a mikrotranzakciók és automatizált fizetési tranzakciók végrehajtását integrált API-kon keresztül.  A tranzakciók egyben nemcsak gyorsak, hanem lekövethetetlenek és megmásíthatatlanok is.

A Crypton az Utopia P2P ökoszisztéma integrált részeként indult el 2019. november 18-án közösségi forrásbevonás (ICO), privát befektetők vagy közösségi adományok nélkül.  Alapja a blokklánc technológia és célja, hogy teljes körű anonimitást és szabadságot biztosítson a felhasználóinak.

Röviden összefoglalva a Crypton azok számára lehet optimális kriptovaluta, akik gyorsan és 100%-san privát pénzügyi tranzakciókat szeretnének végrehajtani.

Crypton

Miben különbözik a Crypton a többi kriptovalutától?

A kriptovaluta szektor hemzseg a különféle kriptóktól és a számuk napról-napra növekszik.  Van néhány amelyet óriási felhajtás és médiafigyelem övez.  Egy kriptovaluta elfogadottságához (és értéke megtartásához) azonban nem elég csak a hájp.  Olyan tulajdonságokra is szüksége van, amelyek képesek megkülönböztetni a versenytársaitól.

A Cryptont két fontos tulajdonsága különbözteti meg a többi kriptótól: az egyik a szofisztikált titkosítási eljárás és a tranzakció-feldolgozás módszere, amelyek alaptermészetükben bizalmasak.

A Crypton token az Utopia ökoszisztéma része.  Az Utopia egy olyan decentralizált hálózat, amelynek célja a privát adatok maximális védelme.  A Bitcoinhoz hasonlóan a Cryptont sem kontrollálja egyetlen entitás sem.  A hálózat teljesen decentralizált és minden központi hatalomtól – nagyvállalat, szervezet, központi bank vagy kormányzat – függetlenül működik.  Mivel nincs központosított kontroll vagy szerver, a Crypton és a teljes Utopia hálózat kevésbé kitett a hackertámadásoknak vagy a kriptovaluta piaci árfolyam manipulációnak.

A legtöbb kriptovaluta nem tudja biztosítani a tranzakciók privátság.  Néhány kriptovaluta olyan metaadatokat hordoz, amely lehetővé teszi, hogy egy új valutát forkoljanak belőle, amivel de facto devaluálják az eredeti lánc értékét.  Az ilyen szituációk kompromittálják a privát adatokat és ezzel együtt még inkább támadhatóvá válik az eredeti kriptovaluta.

Pont emiatt a 1984 Group által fejlesztett Utopia és a natív kriptovaluta Crypton forkolhatatlan és nincs olyan sérülékenysége, amit ellene felhasználhatnának.  Ezentúl az Utopia eredeti kifejlesztői sem tudják az algoritmusát módosítani.

A titkosítási funkcióit alapértelmezetten az u-tárca biztosítja.  A digitális eszközöket egy titkosított konténerben tárolja, amit többszintű kriptográfiai metódusok védenek.  A kriptovaluta ezáltal védve van a hackertámadásokkal szemben, függetlenül attól, hogy milyen nagy számítási teljesítményt vetnek be a tárca feltörésére.

A Crypton hálózaton feldolgozott tranzakciók ugyanolyan védettek, mint pénzeszközök tárcákban tárolása.  A titkosított tranzakciót egy kriptográfiai aláírás összekapcsolja a tranzakció transzfert a blokklánccal.  Senki sem tudja a tranzakciót összekötni az IP-címekkel.  Magyarán senki sem fogja tudni megmondani, hogy ki fizetett kinek, ha Crypton hálózaton hajtották végre a tranzakciót.

A Crypton jövője

A Crypton még egy relatíve fiatal kriptovaluta, ezért nehéz összehasonlítani a többivel.  Azonban mára lassan kiderült, hogy a Crypton szerepe tovább fog erősödni.  Több tőzsde is tervezi a listázását, ami egyértelműen jelzi, hogy nagy a kereslet a digitális eszköz iránt.

Mivel a Crypton az exkluzív digitális valutája a forradalmian új Utopia P2P ökoszisztémának, a kriptovaluta iránt a kereslet leköveti az ökoszisztéma elfogadottságának növekedését.  A magas érdeklődést az új eszköz iránt jól mutatják a Google keresési eredmények a “Mi a Crypton?” kifejezésre.

Lehet, hogy a Crypton lesz a következő Bitcoin? Vajon ugyanolyan gazdaggá teszi a korai elfogadóit mint a legnagyobb kriptopénz tette?  Csak egy mód van kiderítésére, ez pedig, ha minél többen kipróbálják az Utopiát és csatlakoznak az ökoszisztémához.

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.