A digitális magánszféra visszahódítását tűzte ki célul egy rejtélyes új kriptovaluta

A hiperkapcsolt világunkban a privát adatok védelme – vagy annak a hiánya – válik az egyik legégetőbb problémává.  A személyes adatok értékes árucikké váltak a hirdetők, illetve azok számára, akik minden lépésünkről tudni akarnak (vagy azokat cenzúrázni szeretnék).  Az egyik leghatékonyabb módja a nyomonkövetésnek a digitális világban, ha kifigyelik a vásárlásaidat és a tranzakciók által hagyott digitális nyomvonalakat.

A találóan csak 1984 Groupnak nevezett anonim csoport ezért fejlesztette ki az Utopia megoldást, ami egy olyan peer-to-peer ökoszisztéma, ahol nem kell félni az online szabadságunk megsértésétől vagy az indentitásgyűjtő multinacionális cégektől és kormányoktól.  A hálózat középpontjában egy privát digitális valuta, a Crypton (CRP) áll.

Mi az a Crypton és mire használható?

A Crypton tranzakciók elszámolása kevesebb mint 3 másodperc alatt végbemegy, így lehetővé teszi a mikrotranzakciók és automatizált fizetési tranzakciók végrehajtását integrált API-kon keresztül.  A tranzakciók egyben nemcsak gyorsak, hanem lekövethetetlenek és megmásíthatatlanok is.

A Crypton az Utopia P2P ökoszisztéma integrált részeként indult el 2019. november 18-án közösségi forrásbevonás (ICO), privát befektetők vagy közösségi adományok nélkül.  Alapja a blokklánc technológia és célja, hogy teljes körű anonimitást és szabadságot biztosítson a felhasználóinak.

Röviden összefoglalva a Crypton azok számára lehet optimális kriptovaluta, akik gyorsan és 100%-san privát pénzügyi tranzakciókat szeretnének végrehajtani.

Crypton

Miben különbözik a Crypton a többi kriptovalutától?

A kriptovaluta szektor hemzseg a különféle kriptóktól és a számuk napról-napra növekszik.  Van néhány amelyet óriási felhajtás és médiafigyelem övez.  Egy kriptovaluta elfogadottságához (és értéke megtartásához) azonban nem elég csak a hájp.  Olyan tulajdonságokra is szüksége van, amelyek képesek megkülönböztetni a versenytársaitól.

A Cryptont két fontos tulajdonsága különbözteti meg a többi kriptótól: az egyik a szofisztikált titkosítási eljárás és a tranzakció-feldolgozás módszere, amelyek alaptermészetükben bizalmasak.

A Crypton token az Utopia ökoszisztéma része.  Az Utopia egy olyan decentralizált hálózat, amelynek célja a privát adatok maximális védelme.  A Bitcoinhoz hasonlóan a Cryptont sem kontrollálja egyetlen entitás sem.  A hálózat teljesen decentralizált és minden központi hatalomtól – nagyvállalat, szervezet, központi bank vagy kormányzat – függetlenül működik.  Mivel nincs központosított kontroll vagy szerver, a Crypton és a teljes Utopia hálózat kevésbé kitett a hackertámadásoknak vagy a kriptovaluta piaci árfolyam manipulációnak.

A legtöbb kriptovaluta nem tudja biztosítani a tranzakciók privátság.  Néhány kriptovaluta olyan metaadatokat hordoz, amely lehetővé teszi, hogy egy új valutát forkoljanak belőle, amivel de facto devaluálják az eredeti lánc értékét.  Az ilyen szituációk kompromittálják a privát adatokat és ezzel együtt még inkább támadhatóvá válik az eredeti kriptovaluta.

Pont emiatt a 1984 Group által fejlesztett Utopia és a natív kriptovaluta Crypton forkolhatatlan és nincs olyan sérülékenysége, amit ellene felhasználhatnának.  Ezentúl az Utopia eredeti kifejlesztői sem tudják az algoritmusát módosítani.

A titkosítási funkcióit alapértelmezetten az u-tárca biztosítja.  A digitális eszközöket egy titkosított konténerben tárolja, amit többszintű kriptográfiai metódusok védenek.  A kriptovaluta ezáltal védve van a hackertámadásokkal szemben, függetlenül attól, hogy milyen nagy számítási teljesítményt vetnek be a tárca feltörésére.

A Crypton hálózaton feldolgozott tranzakciók ugyanolyan védettek, mint pénzeszközök tárcákban tárolása.  A titkosított tranzakciót egy kriptográfiai aláírás összekapcsolja a tranzakció transzfert a blokklánccal.  Senki sem tudja a tranzakciót összekötni az IP-címekkel.  Magyarán senki sem fogja tudni megmondani, hogy ki fizetett kinek, ha Crypton hálózaton hajtották végre a tranzakciót.

A Crypton jövője

A Crypton még egy relatíve fiatal kriptovaluta, ezért nehéz összehasonlítani a többivel.  Azonban mára lassan kiderült, hogy a Crypton szerepe tovább fog erősödni.  Több tőzsde is tervezi a listázását, ami egyértelműen jelzi, hogy nagy a kereslet a digitális eszköz iránt.

Mivel a Crypton az exkluzív digitális valutája a forradalmian új Utopia P2P ökoszisztémának, a kriptovaluta iránt a kereslet leköveti az ökoszisztéma elfogadottságának növekedését.  A magas érdeklődést az új eszköz iránt jól mutatják a Google keresési eredmények a “Mi a Crypton?” kifejezésre.

Lehet, hogy a Crypton lesz a következő Bitcoin? Vajon ugyanolyan gazdaggá teszi a korai elfogadóit mint a legnagyobb kriptopénz tette?  Csak egy mód van kiderítésére, ez pedig, ha minél többen kipróbálják az Utopiát és csatlakoznak az ökoszisztémához.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük