Ütött a halál órája: Bemutatták a halhatatlanság ütemtervét

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Orosz kutatók, Alekszej Turchin és Maxim Csernyakov nemrégiben bemutatták az általuk kidolgozott „halhatatlanság ütemtervét”. Az elképzelés a Dyson-szférák által működtetett mesterséges intelligencián alapszik, mellyel a jövőben lehetővé tennék a feltámadást.

A transzhumanizmus mozgalom, melynek célja az ember szellemi és fizikai képességeinek feljavítása a technológia segítségével, már évek óta a nyakunkban van. Nemrégiben írtunk már arról, hogy megvalósulni látszik a közkedvelt Mátrix, most pedig jöjjön egy újabb durranás: a halhatatlanság és a feltámadás kifejlesztése.

Orosz kutatók a halhatatlanság ütemtervét tárták elénk (lásd: alábbi ábra). Elmondásuk szerint ugyanis „nincs bizonyíték a túlvilágra, és arra sem, hogy az orvosi halál egyben a szubjektív tapasztalat vége, vagy arra, hogy a halál visszafordíthatatlan, és a halhatatlanság lehetetlen lenne.

„Classification of Approaches to Technological Resurrection” (Technológiai Feltámadás Megközelítésének Beosztása), a halhatatlanság ütemterve

Az orosz tudósok elképzeléseik megvalósítására már évek óta a hagyományos és jövőbeni technológiákat is vizsgálják. Kezdve a „kriogenika” módszerével, mely az embereket „kriogén alvásba teszi”, amíg nem találnak gyógyírt betegségükre, egészen a „cyber agyig”, mely lényegében annyit jelent, hogy az elmét feltöltik egy merevlemezre és ott tartják életben. Ez utóbbit a kutatók szerint a mesterséges intelligencia segítségével könnyedén meg tudnák valósítani, de azért ez még odébb van.

A mesterséges intelligencia fejlődése meglehetősen gyorsan halad, de még mindig messze vagyunk attól, hogy egy emberi eszmét feltölthessünk egy merevlemezre. Ha mindezt sikerélményként akarjuk megélni, várnunk kell még legalább 2600-ig” – nyilatkozta Turchin.

banner

A kutatók egyébként a már régóta ismert „Dyson-szféra” elképzelést alkalmaznák, melynek a lényege, hogy napelemek felhőjével vennének körül egy központi csillagot, ennek köszönhetően pedig brutális mennyiségű energiát tudnának felhasználni céljaikra. Valljuk be, e technológia megértéséhez is el kell rugaszkodnunk a valóságtól.

A halhatatlanság már él és virul

Ugyan a halál mindannyiunk számára elkerülhetetlennek tűnik, érdemes megemlítenünk a Turritopsis dohrnii, avagy a halhatatlan medúza fajt (lásd: alábbi videó). És hogy miről kapta nevét? Nos, ezen medúzák, ha környezeti stressz vagy támadás éri őket, vagy éppen megöregednek, nem vonulnak se nyugdíjba, se a túlvilágra, hanem visszafejlesztik magukat apró polip állapotba. Ennek megvalósítására egy specializálódott sejttel rendelkeznek, melyet a tudósok már eszeveszetten próbálnak megfejteni.

Mindenesetre az orosz kutatók magasról tesznek a való világra, és inkább a technológia felé kacsingatva igyekeznek kifejleszteni a halhatatlanságot. Nos meglehet, hogy hamarosan már nemcsak a Microsoft chatbotja által kommunikálhatunk a túlvilággal, hanem egyenest életre is kelthetjük azt.

vofanny

parents gave me money for college but I invested in crypto

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.