Egy állam kiáll a lakosok Bitcoin tartása mellett

Oklahoma állam új jogszabályt fogadott el, amely lehetővé teszi a lakosok számára a Bitcoin letétkezelő nélküli őrzését, ezzel elősegítve a pénzügyi inkluzivitást és támogatva a helyi Bitcoin bányászatot és használatot.

Oklahoma új törvénye a Bitcoinról

Az állam kormányzója, J. Kevin Stitt aláírta a HB3594-es törvényt, amely engedélyezi a Bitcoin önálló őrzését az állam polgárai számára. A törvény 2024. május 13-án lépett hatályba, Oklahoma ezzel az Egyesült Államokon belül az élvonalba került a kriptopénzek szabályozására irányuló erőfeszítések terén.

A törvény részletei

A HB3594-es törvény értelmében Oklahoma állam nem fog kriptovaluta-fizetéseket betiltani, sem iparági adókat vagy díjakat bevezetni. A törvény azonban engedélyezi bizonyos digitális eszközök bányászatát és a kapcsolódó üzleti tevékenységeket, amennyiben ezek megfelelnek a helyi előírásoknak.

A törvény lehetővé teszi a felhasználók számára a kriptovaluták önálló őrzését, valamint árukat és szolgáltatásokat vásárolni ezekkel. A kriptovaluták fizetési módként is funkcionálhatnak, míg a bányászat csak a helyi követelményeknek megfelelően engedélyezett.

A jogszabály hatásai

Dennis Porter, a Satoshi Action Fund vezérigazgatója, pozitívan értékelte a törvényt, mert ösztönözni fogja a kriptovaluta-vállalatokat, hogy Oklahomában működjenek. Porter kiemelte, hogy a Bitcoin bányászat elősegítheti a szélerőművek és fenntartható energiát célzó projektek létrehozását is.

„Legyen szó szélfarmok intermittenciájának kezeléséről vagy elhagyott olajkutak metánkibocsátásának csökkentéséről, a Bitcoin bányászat képes monetizálni a fel nem használt és elszigetelt energiát. Ez előnyöket kínál a helyi infrastruktúrának és lehetőségeket nyit meg azokon a vidéki területeken, amelyek lemaradtak a technológiai fejlődés robbanásáról,” mondta Porter.

Oklahoma csatlakozik azon 11 államhoz, mint Louisiana, Ohio, Mississippi és Dél-Karolina, amelyek intézkedéseket hoztak a Bitcoin védelme érdekében. Eközben az Egyesült Államokban továbbra is növekszik a szabályozási nyomás.