Valaki egy hatalmas bitcoin logót vetített ki Berlin ikonikus tornyára

A kriptopénzek elfogadottsága tovább növekszik, és az ágazat támogatói különböző eszközökkel próbálják felhívni a figyelmet az olyan digitális valutákra, mint a bitcoin (BTC). Nem volt ez másképp a hétvégén Berlinben sem.

Január 21-én a berlini Berliner Fernsehturm ikonikus tornyát egy reklámkampány részeként a bitcoin logójával világították meg – írja a Documenting Bitcoin.

A kezdeményezés mögött álló csoportot vagy személyt még nem sikerült azonosítani, de egy Tilo Neumann nevű felhasználó a Twitteren előszeretettel népszerűsítette a kampányt. A tweetek között Neumann egy videót is megosztott a kivetített bitcoin logóról.

“Berlin biztosan nem gazdag, ez valószínűleg igaz. Ennek ellenére mi szeretnénk felhívni a figyelmet a bitcoinra. Elvégre a pénzügyi jövőnkről van szó. Néhányan leülnek az utcán és azt mondják “mi úgy döntöttünk, hogy másképp csináljuk” – fogalmazott Neumann.

Nem ez az első alkalom, hogy a logót az emlékműre vetítik. Neumann tweetje szerint az első kísérlet a logó kivetítésére a rossz kivetítők miatt sikertelen volt.

A Berliner Fernsehturm jelentős turisztikai látványosság és a német város szimbóluma. A 368 méter magas toronyból mesés kilátás nyílik Berlinre. A kriptoközösségben többen úgy vélik, hogy a logó kivetítése a Berliner Fernsehturm toronyra kiemeli a bitcoin növekvő elfogadottságát, fontosságát és ismertségét.

Neumann Twitter-aktivitása szerint egyébként más kampányokban is részt vett már, amelyekben történelmi épületeken és helyszíneken reklámozta a bitcoint. Tavaly novemberben például a logót a berlini falra vetítették ki.

“Berlinben semmi sincs annyira átitatva történelemmel, mint a berlini fal. Ezért ezúttal itt hajtottuk végre a kampányunkat. Ez a hely a végtelen szenvedést jelképezi. Ezzel szemben a bitcoin a reményt, egy igazságos és szabad világ reményét” – mondta.

Nemcsak Berlinben tűnt már fel a bitcoin logója. 2020 szeptemberében a HSBC hongkongi központja előtt található villamosmegállóban bitcoin plakátokat ragasztottak ki. A hirdetéseket a hongkongi Bitcoin Association of Hong Kong (BAHK) szponzorálta.

2021 májusában pedig Londonban a Bank of England épületére vetítették ki a logóval együtt azt a mondatott: “A bitcoin megoldja ezt.”