“Vásároljatok még több aranyat, ezüstöt és bitcoint”: Robert Kiyosaki

Robert Kiyosaki megosztotta gondolatait az amerikai gazdaságot támogató 1,9 billió dolláros kormányzati intézkedések következményeivel kapcsolatban.

A napokban az Amerikai Egyesült Államok Képviselőháza véglegesen jóváhagyta azt az 1,9 billió dolláros sürgősségi intézkedést, amely célja a COVID-19 járvány okozta gazdasági veszteségek kezelése.

Robert Kiyosaki már korábban is felhívta a figyelmet arra, hogy az USA rossz irányba halad és egyre közelebb jár ahhoz, hogy marxista-állammá váljon. Elmondása alapján ő már hosszabb ideje fel van készülve, hogy egy hatalmas bankválság miatt menekülnie kell az államokból, ezért aranyat és ezüstöt vásárol fel. 

A jelenlegi törvényjavaslat rengeteg bajbajutott polgáron segítene, de minden éremnek két oldala van. Kiyosaki most a másik oldalról nyilatkozott Twitterén

“Milliók boldogok, hogy a kormány elfogadja az 1,9 billió dolláros törvényjavaslatot. Ki ne örülne az ingyen pénznek. A probléma az, hogy a szabad pénz szegényebbé teszi a szegényeket és a középosztályt. Vásároljatok több aranyat, ezüstöt és bitcoint.”

Egyébként nem csak a Gazdag papa, szegény papa szerzője az egyetlen, aki helytelennek találja a javaslat aláírását. Marjorie Taylor Greene képviselő „vakmerő, felelőtlen és helytelen cselekedetnek” nevezte. Arra hívja fel a figyelmet, hogy az állam eladósítása a jövő generációit rabszolgává teszi.

Kiyosaki tweetjével Cynthia Lummis, a Republikánus Párt szóvivője is egyetért. Ő korábban már bejelentette szándékát, hogy a szenátus elé viszi a bitcoin kérdését. 

A törvényjavaslat nagy port kavart, hiszen ez az Egyesült Államok történelmének egyik legnagyobb kiadása. A tervezet 1400 dollárt engedélyez – becslések szerint – 160 millió amerikai állampolgár részére, továbbá heti 300 dolláros juttatásokat terjeszt ki 10 millió munkanélküli számára.