A nap grafikonja: a döglött macska esete a Voyagerrel

Nem éppen sikertörténet az a projekt, a Voyager, amelynek az érméje a nap nyertesének tekinthető. Sőt.

Egy régi tőzsdés mondás szerint még a döglött macska is képes felpattanni, hogyha eléggé magasról ejtik le. Például egy toronyház tetejéről. (Vagyis bármely árfolyam nagyot ugorhat, ha előtte már megjárta a poklok poklát. Például pusztán shortzárások miatt is.)

Ez a mondás jutott eszünkbe, amikor megláttuk, hogy a nap egyik nyertese a Coingecko szerint a Voyager VGX jelzésű tokenje. Amely az utóbbi 24 órában 54 százalékkal 58-59 dollárcentre emelkedett. Egy évvel ezelőtt még ennek körülbelül háromszorosába került, 2021-ben pedig volt hat dollár felett is.

A Voyager VGX tokenje. (Tradingview.com)
A Voyager VGX tokenje. (Tradingview.com)

A mozgás minden bizonnyal azzal lehet kapcsolatban, hogy egy friss hír szerint a bíróság zöld utat adott a Binance kriptovalutatőzsde törekvésének, így megvásárolhatja a Voyager eszközeit. Az Xclaim nevű, befagyott kriptós vagyonok adásvételére szakosodott platform szerint egyébként most maximum 35 százalékos árfolyamon veszik a 2022 tavaszán bajba jutott vállalkozással szembeni követeléseket.

“A Voyager Token (VGX) a Voyager kriptobróker ökoszisztémán belüli felhasználókat jutalmazza. A VGX 5%-os kamatot generál, ha a Voyager alkalmazásban tartják, és hamarosan készpénz-visszatérítési jutalmakat és más exkluzív funkciókat kínál majd” – írták egykor a szép reményű érméről.

Kapcsolódó cikkeink:

A csődbement Voyager kriptohitelező eladja eszközeit

A verseny lezárult: kiderült, ki a Voyager Digital eszközeinek nyertese

Címlapkép forrása (csak illusztráció): Pixabay.com