Végre elérhető a Lightning hálózat a világ legnagyobb tőzsdéjén is

A Coinbase végre integrálja a Bitcoin Lightning hálózatát, mostantól végre itt is elérhetők lesznek az azonnali és olcsó tranzakciók.

Jönnek a Coinbase Lightning utalások

A Lightspark platformot választotta a Coinbase Lightning integrációra. Azt a Lightspark céget, amelyet David Marcus vezérigazgató, a PayPal korábbi elnöke vezet. Ez az integráció lehetővé teszi a Coinbase ügyfelei számára, hogy azonnali és költséghatékony bitcoin tranzakciókat hajtsanak végre.

A Coinbase elkötelezett amellett, hogy a globális pénzügyi rendszert gyorsabbá és hatékonyabbá tegye” – mondta Shan Aggarwal, a vállalati és üzletfejlesztési alelnök. „Izgatottan várjuk, hogy a Lightsparkkal együttműködve felszámoljuk a fizetési akadályokat, és lehetővé tegyük a gyorsabb és olcsóbb Bitcoin tranzakciókat a Bitcoin Lightning hálózat támogatásával.”

A Lightspark felel a Coinbase integrációért

A Lightspark közel két évet szentelt annak, hogy platformját a Lightning Network első számú belépési pontjává tegye. Azon dolgoznak, hogy kielégítsék azon intézményi ügyfelek igényeit, akik megbízható és hatékony megoldásokat keresnek Bitcoin tranzakcióikhoz. A Coinbase kriptotőzsdével való integráció magában foglalja a Lightspark kifinomult eszközeit és szolgáltatásait is. Így például használnak majd SDK-kat, API-kat és fejlesztői eszközöket, amelyek leegyszerűsítik a Lightning csomópontok létrehozásának és kezelésének folyamatát.

Az integráció egyik kulcsfontosságú aspektusa a Lightspark távoli kulcs-aláíró funkciója, ahol a Coinbase rendelkezik a Lightning aláíró kulcsokkal, míg a Lightspark adja a Lightning csomópontokat. Ennek a beállításnak a célja a csomóponti infrastruktúra méretezhetőségének, megbízhatóságának és optimalizálásának biztosítása. És egyben lehetővé teszi a Coinbase számára, hogy kivételes felhasználói élményt biztosítson a Lightning-implementáció bonyolultsága nélkül.

“Öröm volt megismerni Davidet és a Lightspark teljes csapatát” – mondta Viktor Bunin, a Coinbase protokoll specialistája. “Nagyszerű technológiát építettek ki, nagyszerű velük dolgozni, és izgatottan várjuk, hogy együttműködhessünk velük, hogy hamarosan elindítsuk a Lightning támogatást.”

A mai hivatalos bejelentés csaknem egy teljes évvel azután érkezik, hogy a Coinbase vezérigazgatója, Brian Armstrong elkötelezte magát a Lightning hálózat tőzsdébe való integrálása mellett. Az integráció most döntő pillanatban jön, figyelembe véve a hatékony Bitcoin tranzakciók iránti növekvő keresletet a Bitcoin árak BTC Price BTC Price és tranzakciós díjak emelkedése közepette.