Végre kitörhet az oldalazgatásból a bitcoin árfolyama?

Az elemzők nagyobb volatilitásra számítanak februárban a bitcoin piacán.

Negatív hír ellenére nem esett a bitcoin árfolyama

Annak ellenére, hogy negatív vonatkozású hírek érték a piacot az elmúlt napokban (a CBOE és a VanEck ETF beadványt is visszavonták) az elmúlt napokban, a bitcoin árfolyama nem esett, hanem 150 dollárt emelkedett. Bár a fenti eseményeket nagyon várták a kereskedők a hír közlésére nem mozgott nagyot a kriptopiac. Az elemzők ennek ellenére a következő hetekben azonban jelentős volatilitásra számítanak.

Bitcoin árfolyam

A nagy árfolyam ingadozás várható a bitcoin piacán

BTC Technikai elemzés: Ez a medve piac lenne a kripto vége? Közel sem...inkább a tisztítótűz!Már több, mint két hete, hogy az árfolyam szigorúan a 3500 és 4000 dollár közötti sávban oldalazgat. Nem tudott a bitcoin sem a felfelé kitörni, sem pedig lefelé feladni a támaszt. Jelenleg azonban mindkét irányba elképzelhető jelentősebb árfolyam mozgás, így mind a medve piac, mind pedig a bika piac bekövetkezhet.

Az elmúlt pár hét során lassuló momentum volt érezhető a kriptopénz piacán. Mivel a bitcoin árfolyama jellemzően magasabb volatilitást mutat a hosszabb stabilitású időszakot követően ezért a február hullámvasutat hozhat a piacon. Egyelőre azonban nem tudni, hogy felfelé vagy lefelé indul meg az árfolyam.

Egyes kereskedők szerint a legtöbb technikai és fundamentális indikátor inkább a középtávú medve piacot jelzi előre. Azonban rövidtávon elképzelhető egy kisebb erősödés is.

Azért senki ne várja, hogy a medve piacot hirtelen a hátunk mögött tudhatjuk

Ha az elmúlt évek grafikonjait nézzük, akkor minden jelentősebb korrekció a bitcoin piacán évekig is elhúzódott.

A 2017. évi kriptopénz árfolyam ralit a lakossági és egyéni befektetők beáramlása okozta a szektorba, hiszen a mainstream média felkapta a témát is mindenhol lehetett olvasni a napról napra emelkedő árfolyamról. Mivel azonban ez a bikapiac nagyon erős volt és egy év volt mire a csúcsot elérte, Vinny Lingham kripto befektető szerint a mostani korrekció is hosszabb ideig fog elhúzódni.

Korábban az ethereum és cardano alapítója, Charles Hoskinson nyilatkozott hasonlóképpen. Szerinte akár 11 évig is eltart majd, mire a piac kiheveri a 2017-es sokkot. Addigra azonban teljesen megváltozik majd az ökoszisztéma és várakozásai szerint széleskörűvé válik az elfogadottsága.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük