Végre megérkezett Amerika első jogilag elismert DAO-ja

A Wyoming állam fejlesztéseinek köszönhetően a világnak végre megvan az első legális DAO-ja (Decentralized Autonomous Organization), azaz a decentralizált autonóm szervezete.

Az American CryptoFED DAO, az értékingadozásokkal szemben ellenálló monetáris rendszer létrehozására irányuló szervezet, értesítést kapott Wyoming állam kormányzatától, hogy projektjét hivatalosan DAO-ként ismerik el az Egyesült Államokban.

Ez jelentős lépés a projekt és a decentralizált irányítási kezdeményezések számára. A lépés azt mutatja, hogy az Egyesült Államok nyitott az innovatív struktúrájú szervezetek elismerésére, még akkor is, ha hiányzik belőlük a centralizált hierarchia.

Wyoming az első DAO-barát állam az Egyesült Államokban

A DAO a decentralizált autonóm szervezet rövidítése. Ez a közösség szervezésének egy módja a blokklánc technológia használatával konszenzusos döntések meghozatalára a szavazást szabályozó vagy a projektek végrehajtásáért felelős központi szerv nélkül. Egy DAO-ban a közösség tagjai különféle szavazási mechanizmusok révén vesznek részt a döntéshozatalban, amelyeket korábban egy okosszerződésbe kódoltak. Azokat a döntéseket hajtják végre, amelyeket a szavazatok többsége támogat.

Általában egy ember több szavazatot is leadhat, így a hatalom általában azok kezében van, akik nagyobb vagyonnal rendelkeznek.

Edward Buchanan, wyomingi kormányzati vezető gratulált a DAO csapatának, és kijelentette, hogy Wyoming továbbra is ösztönzi az új üzleti formák fejlődését.

“Wyoming 1977-től kezdve az LLC-k elismerésével az üzleti technológia élvonalában van. Büszkék vagyunk arra, hogy folytatjuk ezt az innovációt azzal, hogy jogi védelmet nyújtunk a decentralizált autonóm szervezeteknek.

Gratulálok az American CryptoFed DAO, LLC-nek, az első jogilag elismert DAO-nak.”

Cynthia Lumis szenátor, elismert Bitcoin-párti és erős kriptovaluta szószóló szintén Wyoming államot dicséri.

Marian Smith Orr, a projekt egyik vezetője megosztotta örömét a Twitteren, és köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak egy ilyen mérföldkő megvalósításához.

Hogyan működik?

Az American CryptoFed DAO két tokennel működik.

A Ducat egy napi tranzakciókhoz és értéktároláshoz tervezett coin, védve az árát a dollárral szembeni ingadozásoktól.

Lehetne valamiféle stabilcoinnak gondolni a tokent, a valóságban azonban ez az állítás nem feltétlenül pontos. A Ducat-nak nincs fedezet-tartaléka, és ellátása sincs előre meghatározva. „A piaci ár a célszámot úgy közelíti meg, hogy a gépi tanulást és a lineáris irányításelméletet on-chain adatokra alkalmazza” – magyarázzák weboldalukon.

A másik token a Locke egy governance (azaz irányítási) token, amelyet a DAO-ban résztvevők használhatnak, és biztosítja a Ducat stabilitását.

American CryptoFED Dao

A DAO biztosítja, hogy mindkét token a Token Safe Harbor Proposal 2.0 token definíciója szerint kerül kibocsátásra, amelyet a SEC is jóváhagyott már.

Az American CryptoFED DAO arra számít, hogy tokenjeit elsősorban kereskedők és magánszemélyek használják, akik P2P üzleti tranzakciókat kívánnak folytatni. Az elképzelés az, hogy megvédjék a résztvevők vásárlóerejét, mivel az amerikai dollár értéke fokozatosan csökken az infláció emelkedése miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük