Wyoming egyeteme 4 millió dollárt fordít egy kripto-projektre

Az Egyesült Államokban Wyoming az az állam, amelyről talán a legtöbbet lehet hallani a kriptovaluták kapcsán. Már csak azért is, mert még 2020 végén a bitcoin kedvelő republikánus Cynthia Lummis nyerte el ismét az állam szenátori székét. Ő az a politikus, akinek lassan már tíz éve vannak befektetései kriptovalutákban. De ezenkívül is volt már szó Wyomingról, hiszen ide tette át székhelyét a Ripple is a szabályozási keretek okán. De az állam korábban már legális fizetőeszközként is elismerte a kriptokat. És most ismét szóba került az állam, hiszen nemrég a kormányzó aláírt egy olyan törvényt, amely 4 millió dollárt különít el stake-elésre.

Wyoming egyeteme komoly profitot remél a stake-elési projektből

A projektet a Wyomingi Egyetem fogja majd irányítani, amely az egész állam egyetlen állami egyeteme. Mondjuk több nem is nagyon kell nekik, hiszen a Magyarországnál háromszor nagyobb államban kevesebb, mint 600 ezer ember lakik. Ugye a stake-eléssel a fő cél általában mindig a profitszerzés szokott lenni és Wyoming sem kivétel ez alól. Miután a koronavírus-járvány az oktatási költségvetést is megnyirbálta egy kissé, az egyetem új módokat akar plusz források szerzésére keresni. Alapvetően a 4 millió dollárt majd node-ok létrehozására és működtetésére fogják fordítani, valamint arra, hogy kriptovalutákat szerezzenek staking poolok segítségével. Ugye a staking poolok lényegét az adja, hogy a blokklánc felhasználók összefognak és együttesen használják erőforrásaikat új blokkok validálására, így pedig növelik annak esélyét, hogy ők kapják meg a “jutalmat”. Aki csatlakozik a poolhoz, az ugye zárolja egy meghatározott időre a tokenjeit.

Az így szerzett bevételt első körben a működési költségek finanszírozására fordítják majd. Aztán 4 millió dollárt az egyetem stratégiai projekt alapjába tesznek, a maradék pedig egyéb egyetemi és állami kriptoprojektekbe kerül. A stratégiai projekt alapból pedig a tervek szerint megfinanszírozható lesz majd az egyetem épületegyüttesének bővítése is. És az állam tényleg komolyan gondolja a projektet, hiszen lesz még egy kriptovaluta tanácsadói bizottság is, amelyben az állam befektetési vezetője, blokklánc-szakértők és egyetemi tisztviselők kapnak majd helyet. Nagy valószínűség szerint a Cardano az érintett kriptovaluták között lesz, hiszen még az IOHK volt az, amelyik összerakta anno a Wyomingi Egyetem blokklánc laboratóriumát is nemrégiben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.