Végre megtudjuk ki is Satoshi Nakamoto?


A Satoshi Nakamoto Renaissance Holdings alapítója bejelentette, hogy augusztus 18-án felfedi titkát és megosztja a világgal ki is ő valójában. A bejelentésre magyar idő szerint este 10 órakor kerül sor.

10 év után fény derül Satoshi Nakamoto kilétére?

Vajon tényleg ma lesz az a történelmi nap amikor a világ megtudja ki is áll a Bitcoin feltalálása mögött? Őszintén szólva kevés esélyt látok rá. De lássuk mit is fog magába foglalni az állítólagos leleplezés.

Ha minden igaz, Satoshi Nakamoto a következő információkat fogja ma és az elkövetkező két napban megosztani a világgal: az igazi nevét, miért nem nyúlt hozzá még az általa birtokolt 980,000 bitcoinhoz, származási országát és a képzettségi és szakmai hátterét. Túl szép, hogy igaz legyen? Valószínűleg.

A bejelentést az Ivy McLemore & Associates marketingügynökség osztotta meg augusztus 16-án. Már itt sántít a dolog. Miért lenne szüksége marketingre egy olyan embernek, aki a világ leghíresebb kriptovaluta feltalálója és akinek igazi nevére már 10 éve kíváncsi a világ. Na jó, az talán túlzás, hogy az egész világ, viszont, ha figyelembe vesszük a bitcoin elterjedését a mainstream médiában az utóbbi években, úgy gondolom nagyon sokan kíváncsiak lennének a feltalálójára. Pont ezért furcsa egy marketingügynökség bevonása. Ez körülbelül olyan, mintha Elvis Presley be akarná jelenteni, hogy életben van, és úgy gondolná, hogy marketing szolgáltatásokra van szüksége hozzá. A Facebook, Twitter és az Instagram világában egy ilyen bejelentésre csak egy szelfi és néhány mondat lenne szükséges. A többi már a követők dolga.

Ha Satoshi valóban meg szeretné győzni a világot, hogy ez a bejelentés nem a „fake news” kategóriába tartozik, csupán annyi lenne a dolga, hogy megmozgatja kicsit az évek óta porosodó bitcoinjait. De talán a kripto közösségnek már nem is igazán számít ki áll a Bitcoin feltalálása mögött. Ne feledjük, a névtelenség a bitcoin egyik alapköve, amit ebben az esetben is tisztelnünk kell.  Az évek során olyan sok állítólagos Satoshi Nakamotoval találkoztunk az interneten, hogy őszintén szólva már kár is követni az ilyen témájú cikkeket. Kivéve persze a Bitcoinbázison megosztottakat 🙂 Mivel a „történelmi eseményre” még csak néhány órát kell várni, úgy gondolom felesleges több időt pazarolni a témára. Ha valóban igaz a hír, este 10 órakor tudni fogunk róla.

 


Crypto.com referral bankkártya MCO Card.png - Ne maradj ki

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.