Venezuela legnagyobb repülőterén kriptovalutával is lehet majd fizetni

Venezuela legnagyobb repülőterén bitcoinnal, dash-sel és petróval is lehet majd fizetni a repülőjegyekért. 

A Simón Bolivar Nemzetközi Repülőtér, más néven Maiquetía azt tervezi, hogy az ügyfelek számára lehetővé teszi a digitális eszközökkel történő repülőjegy-vásárlást, egy friss jelentés szerint.

A helyi hírmédia nemrég arról számolt be, hogy a nemzetközi repülőtér hamarosan felpattanhat a kriptopénzek szekerére, lehetővé téve az ügyfelek számára, hogy a jegyekért és egyéb szolgáltatásokért bitcoinban, dash-ben és petróban is fizethessenek. Freddy Borges, a repülőtér igazgatója – megjegyezte, hogy a Sunacrip – az ország kriptovaluta-felügyeleti szerve – fogja koordinálni a kezdeményezést:

“Aktiválni fogunk egy gombot, amely a kriptovaluták fizetésére szolgál a repülőtéri platformokon és a kereskedelmi egységeknél.”

Az utóbbi időben egyre több orosz és európai turista repül Venezuela nyaralóhelyeire, így merült fel a gondolat, hogy a külföldi turistáknak sem lenne ellenére az új fizetési megoldás. Borges úgy vélte, hogy a kezdeményezés után az utazók a dél-amerikai ország több részét is meglátogathatják majd, és így erősíthetik a gazdaságot. A Maiquetía repülőtér nemzetközi színvonalát is emelné a kriptopénz fizetési lehetőség.

A Maiquetía nemzetközi repülőtér Venezuela legnagyobb repülőtere és egyben az ország fő kapuja. A fővárostól, Caracastól északnyugatra található, belföldi és nemzetközi járatokat egyaránt fogad.

A kriptók elfogadása Venezuelában

Az ország pénzügyi küzdelmei, mint például a hiperinfláció és a szegénység, a helyi lakosságot a bitcoin és más kriptovaluták elfogadása és mindennapos használata felé terelték. Így nem csoda, hogy a latin-amerikai ország a kriptopénzek elterjedése tekintetében világviszonylatban is vezető helyen áll.

Tavaly a Burger King Venezuela lehetővé tette a caracasi vásárlók számára, hogy a legnépszerűbb kriptovalutákkal, például bitcoinnal, litecoinnal, ethereummal, binance coinnal, dash-sel és tetherrel egyenlítsék ki a számlát.

Néhány hónappal később egy másik ismert étteremlánc, a Pizza Hut is elérhetővé tette a digitális valutákkal történő fizetést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.