Venezuelában betiltják a kriptobányászatot minden állami tulajdonú épületben

Venezuelában tilos minden középületben, állami tulajdont képező házban kriptovalutát bányászni. 

A kriptovaluta bányászat problémákat okoz az ország villamosenergia-hálózatában”, jelentette ki a venezuelai lakhatásért felelős miniszter, Ildemaro Villarroel.
A miniszter július 15-én tartott hivatalos beszédében úgy fogalmazott, hogy a kriptovaluta bányászati ​​műveletek nem engedélyezettek olyan állami tulajdonban lévő lakásokban, illetve azok környékén, amelyek a Gran Misión Vivienda projekt (Nagy Otthon Misszió) részét képezik. A tisztviselő szerint a kriptobányászathoz használt berendezések olyan sok villamosenergiát fogyasztanak, hogy az komoly fennakadást okozhat az energia ellátásban.

A miniszter hozzátette: “azt vettük észre, hogy a nagy villamosenergia-igényű eszközök káros hatással vannak Gran Misión Vivienda projekt középületeinek ellátására.”

A Gran Misión Vivienda a venezuelai kormány azon terve, hogy lakhatást biztosítson az alacsony jövedelmű polgároknak egy olyan tartós gazdasági válság közepette, amellyel az ország már a COVID-19 felbukkanása előtt is szembesült. Villarroel szerint a kriptobányászati ​​tevékenységek minden körzetben ellátási problémákat generálhatnak. Az intézkedést természtesen nem fogadták örömmel az ország állampolgárai. Valóságos kritika áradat öntötte el a közösségi média platformokat. Többen azt írták, hogy nem a kriptobányászatra használt felszerelések fogyasztanak túl sokat, hanem az ország villamosenergia-ellátása egy tragédia. Venezuelában amúgy nem újdonság az áramkimaradás, tavaly ugyanis többször borult sötétségbe az elszegényedett, elképesztő válságot megélő ország. A problémát a Guri vízerőmű meghibásodása okozta.

A közelmúltban a Puerto Ordaz Nemzeti Gárda 315 bitcoin (BTC) Bitmain bányászati ​​gépet foglalt le. A hatóság akkor azt nyilatkozta, hogy a bányászati eszközök tulajdonosai nem rendelkeztek a működtetésükhoz szükséges engedélyekkel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük