Venezuelában a légitársaságoknak petróban kell fizetniük a kerozinért

A Caracasból induló légi járatoknak petro kriptovalutában kell fizetniük a kerozinért, nyilatkozta Nicolas Maduro elnök.

Maduro a hírt az évértékelőjén jelentette be a parlamentben még kedden.

Úgy döntöttem, hogy a PDVSA [venezuelai állami tulajdonú olajtársasága] által a nemzetközi útvonalakat üzemeltető repülőgépek számára eladott összes üzemanyagot mostantól petróban kell értékesítsék.

Maduro arról nem beszélt, hogy a kezdeményezés kizárólag a venezuelai légitársaságokra vonatkozik-e, vagy a nemzetközi üzemeltetőkre is.

Az elnök állítólag azt is közölte, hogy az adókat és a közüzemi számlákat a jövőben petróban kell befizetni.

Utat nyitunk az új gazdaság felé azért, hogy megtörjük a régi protokollokat és a bürokráciákat.

Venezuela számos intézkedést hozott a petro kriptovaluta elfogadottságának fellendítése érdekében. A hónap elején Maduro azt nyilatkozta, hogy a petro fedezetének számító olaj- és arany egy részét eladja. Az ország nemzeti kriptovalutáját 2017. októberben jelentették be, értékesítése 2018. februárban indult, de eddig nem sikerült komolyabb jelentőségre szert tennie.

“Sokan nem akarják petróra állítani üzleti tevékenységüket, mert az dollárban zajlik. Közelről fogjuk vizsgálni őket. A petro le fogja vágni a maffia kezét” – mondta Maduro keddi beszédében.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük