Venezuelában nyomul a Pundi X: partnerségre lépett egy hipermarketlánccal

A Pundi X kriptocég partnerségre lépett a Traki nevű helyi kiskereskedelmi lánccal, hogy point-of-sale egységeket telepíthessen az üzletekbe. A Traki 49 hipermarket típusú egységet üzemeltet az országban.

A partnerség révén a Traki vásárlók kriptóban is fizetnek a termékekért. Az elfogadott kriptók között találjuk a bitcoint, ethert, binance coint, DAI, DGX, XEM, KCS, KNC és a Pundi X natív tokenjét, az NPXS és NPXSXEM tokeneket.

“A Traki a kriptovaluták egyik korai adoptálója Venezuelában, hogy így járuljon hozzá a hagyományos pénzügyi rendszer fejlődéséhez. Reméljük, az XPOS segít elterjeszteni a kriptókat a Traki vásárlók körében.” – írta a Pundi X társalapító Zac Cheah.

Venezuela híresen nagy volumenű országnak számít a p2p kriptovaluta váltás terén az országot sújtó hiperinfláció következtében. A lakosok a kriptókra – elsősorban a bitcoinra – mint értékőrző tekintenek.

A partnerséggel már 25 országban vetette meg a lábát a kriptostartup. Jelen van többek között Ausztráliában, Argentínában, Brazíliában, Kolumbiában, Franciaországban, Németországban Spanyolországban, Szingapúron és Dél-Koreában is.

A bejelentés hatására a NPXS token mintegy 4%-ot erősödött az elmúlt 24 órában, de még mindig a béka feneke alatt van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük