VeriBlock bányászat (VBK coin) AMD és Nvidia rigekkel

Nem sokkal korábban indult a VeriBlock (VBK) projekt mainnetje, miután a nyilvános kriptotőzsdei értékesítés során (Initial Exchange Offering – IEO) a Bittrexen 10 másodperc alatt elkelt az összes coin. A VeriBlock állítólag Bitcoin hálózati szintű biztonságot kínál az új coinok és tokenek blokkláncának és a régieknek egyaránt. A megoldással a fejlesztőcsapatoknak nem kell az 51%-os támadások és dupla költések miatt aggódniuk és ezerrel a fejlesztésre fókuszálhatnak.

A VeriBlock egyben PoW (Proof of Work) és PoP (Proof-of-Proof) érme, azaz bányászhatod GPU-val vagy egy kis BTC elköltésével PoP módon is. PoW bányászok generálják az új blokkokat és hálózati konszenzusért valamint az altláncok biztonságáért felelnek. A PoP bányászok frissítik a VeriBlock blokkláncát és gondoskodnak róla, hogy mindig a legfrissebb állapotot mutassa (és egyben az összes VeriBlock által biztosított altlánc állapotáért is felelnek) a Bitcoinnak egy decentralizált, engedély nélküli, transzparens és bizalmat nem igénylő módon (DTTP).

Itt a PoW bányászatát (vBlake2 algoritmus) mutatjuk be AMD és Nvidia GPU-kkal és már most több bányászpoolon is elérhető. Hozzá kell tenni, egyelőre még nincsenek ASIC bányászok a VBK coinra, de FPGA-k már igen és körülbelül 3x olyan hatékony a bányászat velük mint 1 darab GTX 1080 Ti (~18 GH/s) riggel. A friss nodecore pow CUDA miner 0.3.11 segítségével GeForce GTX 1080 Ti-n körülbelül 800 MH/s hashrátát produkál kártyánként, az AMD GPU tulajdonosoknak a friss AMD VeriBlock bányásszal Radeon RX 580 8GB kártyával 300 MH/s (körülbelül a GTX 1060 vagy P106 kártyákkal megegyező) a mért hashráta.

A nodecore bányászok megbízhatóságára még nem érdemes életbiztosítást kötni és a poolok se túl reszponzívak, ezért érdemes egy újraindítás szkriptet futtatni hogy biztosak legyetek benne, hogy a kártyátok nem fogja a levegőt bányászni. Itt van egy BAT példafájl Windows bányászokra:

:loop
start Veriblock.exe -o vbk.luckypool.io:8501 -u VHmonhpN6fiuyNdJgGnwsJ741CvkZY -p x
timeout /t 1800
taskkill /f /im Veriblock.exe
goto loop

Hogy helyben tudj VeriBlock (VBK) altot bányászni, lévén még nem elérhető egyetlen tőzsdén se (a Bittrex már bejelentette, hogy adni fogja), szükséged lesz a friss VeriBlock Nodecore 0.4.1-re, szinkronizáld a VBK blokkláncával majd futtasd a Nodecore Wallet GUI 0.4.0 (Javás platformfüggetlen felhasználófelülettel) tárcát. Több bányászpool is támogatja, a bibi, hogy többségük nem túlságosan felhasználóbarát és nehéz követni a bányászjutalmakat (annyira nem felhasználóbarát, hogy könnyebb követni egy szoftverwalletben mint a poolon). Egyet találtunk ami úgy ahogy könnyen kezelhető és relatíve átlátható a vbk.luckypool.io. Biztos van több is, de elsőre ezt találtok.

A hálózat állapotát a Veriblock blokklánc felfedezőjén tudod követni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük