Hova tart az Ethereum ha a befektetők továbbállnak?

Az Ethereum árfolyamának legutóbbi esése távozásra készteti a befektetőket. Mi vár az ETH-ra a következő időszakban?

Az Ethereum piaci áttekintése

Az elmúlt héten az Ethereum ára közel 10%-ot esett, ami aggodalmat keltett a befektetők körében. Az Ethereum ára jelentős csökkenést mutatott. Csak a múlt héten közel 10%-kal esett, az elmúlt nap folyamán pedig további 1%-ot csökkent, ami 2,868 dolláros 24 órás mélypontot jelent.

Ez a visszaesés markánsabban érzékelhető a Bitcoin [BTC] teljesítményéhez képest, amely a jelenlegi piaci körülmények ellenére is képes volt áttörni jelentős árszinteket.

A befektetői érdeklődés csökkenése

Az Ethereum piaci teljesítményének csökkenése számos tényezőre vezethető vissza, amelyek közül kiemelkedik a nagybefektetők, úgynevezett “bálnák” fokozott aktivitása. Ezek a nagy tőkéjű szereplők jelentős mennyiségű érmét mozgatnak meg rövid idő alatt. Ez számottevő volatilitást és eladási nyomást generál a piacon, destabilizálva ezzel az árfolyamot.

A Glassnode adatai szerint az Ethereum aktív címeinek száma a hónap végén 564,868-ról 468,548-ra esett vissza. Ez a csökkenés párhuzamosan zajlott az új címek számának esésével – a hónap elején 196,629-ről május 11-ére 85,000 alá csökkent. Ezek az adatok az Ethereum iránti befektetői érdeklődés csökkenését jelzik ebben az időszakban.

Technikai elemzés és kilátások

A technikai elemzés szerint az Ethereum árfolyama áttörte a napi diagramon lévő fontos támogatási szinteket,  medvepiaci hangulatot jelezve. A négyórás diagram elemzése rámutat arra, hogy a 3,200 dolláros szinten jelentős mennyiségű likviditás halmozódott fel, amelyet a piacnak el kell dolgoznia, mielőtt további árcsökkenés következhetne be.

Ezek alapján felvázolható, hogy rövid távon az Ethereum ára képes lehet átlépni a 3,000 dolláros pszichológiai határt, amely után lehetséges egy további visszaesés a 2,800 dolláros szintig. Amennyiben ez megtörténik, akkor egy stabilizáció után akár egy újabb áremelkedés is kezdetét veheti.

Külső hatások az Ethereum piacára

Az Ethereum árfolyamát nem csak a saját hálózati aktivitása és piaci mozgásai befolyásolják, hanem a szélesebb kriptopiac történései is. Jelentős esemény, hogy két Bitcoin pénztárca, amelyek több mint egy évtizede nem voltak aktívak, nemrég újra bekapcsolódtak a piaci tevékenységbe. Ezek a tárcák összesen 1000 Bitcoin eladását hajtották végre, ami jelentős mennyiségű likviditást mozgatott meg a piacon. Ez a fajta nagy volumenű tranzakció rövid távú bizonytalanságot okozhat az összes nagy kriptovaluta, köztük az Ethereum piacán is, mivel a befektetők reagálnak a hirtelen pénzpiaci változásokra.