Videojátékokban látja a blokkláncok jövőjét a Ripple: összeállt a SIM City alkotójával

A Ripple 100 millió dollárt szán a blokkláncok integrálására a videojátékokba. A cég még 2019-ben lépett partnerségre a Forte blokklánc gaming startuppal és hozott létre egy komoly tőkealapot olyan játékok fejlesztésére, amik végtermékükben az Interledger Protocol elosztott főkönyvet (ILP) és XRP tokent használják a virtuális gazdaságukban.

A hetekben a Forte több partnerséget is bejelentett, amelyek közül kiemelendő a Gallium Studios-szal, Will Wright legendás játékfejlesztő stúdiójával kötött megállapodás, aki a legendás és über-sikeres Sims franchise (SimCity, SimEarth és The Sims sorozatok) egyik megalkotója.

“A karrierem során olyan játékokat fejlesztettem, ami lehetővé tette a játékosoknak, hogy a kreativitásuk a játékélmény részévé váljon. A Forte technológiája hozzájárul ehhez az ötlethez hiszen létrehozhatnak és birtokolhatnak tartalmakat a játékainkban.”

A Gallium másik játékfejlesztője Lauren Elliott, aki a Where in the World is Carmen Sandiego sorozat kreátora, aki szerint:

“A Fortéval kötött partnerségünknek köszönhetően a közösség is részt vehet a játékgazdaságban azzal, hogy tartalmakat alkotnak és irányítanak.

A tartalomkészítésre és a természetes kollaboratív gazdaságtervezésre fókuszálunk, hogy a játékosok eredeti, releváns tapasztalatokat szerezzenek és a kreativitásuk legyen díjazva.”

A Gallium Studio-t novemberben alapították, az még nem közismert, hogy milyen típusú játékok fejlesztésén fognak dolgozni.

A Forte a Gallium mellett a Monster Ideas, Penrose és GC Turbo-val kötött partnerséget és céljuk, hogy a Ripple főkönyvi technológia használatával közösségi alapú bevételi modelleket fejlesszenek a játékélmény javítása mellett.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük