Vigyázat! Hackerek Microsoft e-mail fiókokon keresztül lopják a felhasználók bitcoinjait

A legfrissebb adatlopási botránynak köszönhetően veszélybe kerültek az Outlook, Hotmail és MSN e-mailszolgáltatásokat használó kriptovaluta felhasználók digitális vagyonai, jelentette a Motherboard április 29-én.

Az egyik holland áldozattól több mint 1 bitcoint loptak úgy, hogy a Microsoft e-mailes fiókjára jelszóváltoztatást kértek és így hozzá tudtak férni a Kraken fiókjához. A Redditen szintén hasonló esetekről számoltak be.

A Microsoft jelentése szerint a lopás január 1 és március 28 között zajlott le, mások szerint már hat hónapja lopják a fiókok hozzáférési adatait. A Microsoft legelső közleménye szerint az érintett felhasználóknak csak a metaadatait lopták el, mint például a kapcsolati adataikat, de nem maguknak az e-maileknek a tartalmát vagy csatolmányait.

Töltsd le a BRAVE böngészőt és keress BAT tokeneket!

Két nappal a közlemény után azonban kiderült, hogy a hackerek képesek voltak elolvasni az e-mailek tartalmait is.

A Microsoft egyelőre nem válaszolt a legfrissebb fejleményekre.

A kriptósokat szintén érintő Microsoft hack egy héttel azután jön, hogy az Independent Security Evaluators biztonsági cég egy olyan ‘blokklánc banditáról‘ rántotta le a leplet, aki felhasználók privát kulcsait megtippelve volt képes több millió dollárnyi ethert lopni a felhasználóktól. Eközben a Coinbene körül is áll a bál. A kriptotőzsde továbbra is tagadja, hogy márciusban hack áldozata lett volna és támadók 100 millió dollárnyi kriptót loptak volna tárcáiból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük