Az ötszázmillás klub varázsa

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A héten eljött a számvetés ideje, és ennek tanulságai okulásul szolgálhat minden kisbefektetőnek.

A Poloniex 17 altcoint kivezetett a tőzsdei kereskedésből, amellyel gyakorlatilag bóvlivá minősítették le az általuk kiszelektált kriptopénzeket.

Több igéretes kriptovaluta létezik a Poloniex kapuin kívül, de akit egyszer kitessékeltek annak irgalom nem jár. A piac kíméletlenül elbánt a kirostált pénzekkel. A Poloniex pallosa lesújtott, és a büntető kar ismét a magasba lendült, hogy az általuk életképtelennek vélt egyedeket a kriptotemetőbe küldje.

VIP altcoinok az egyetlen, melyeket a kriptotőzsdék hosszú távon megtűrnek.

Ezzel egyidőben napvilágott látott a legjobban teljesítő altcoinok listája  miközben a bitcoin ára rekordokba szökellt.

A kriptopénzek minden bizonnyal remek befektetési lehetőséget biztosítanak a jövőben is, azonban a hét történései nem hagynak kétséget afelől, hogy nagyon is nem mindegy mit választunk. A rövidtávú kereskedés semmi esetre sem alternatíva azoknak a kisbefektetőknek, akik csak most léptek színre a tőzsdén, és tapasztalat híján még nem látják a több száz kriptovaluta mögötti piaci dinamikát.

Egy kis kockázatú, logikusan megfogalmazott stratégiaként kiemelendő a bitcoin és a vezető altcoinok megvásárlása kapitalizációjuk arányában.

A vezető VIP altcoinok definíciója az 500 millió dollárnál nagyobb kapitalizációjú kriptovaluták, azaz Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Litecoin (LTC) és Dash. Ezen pénzek 70%-ban lefedik a teljes altcoin kapitalizációt, illetve a bitcoint is beleszámítva részesedésük közel 90% a teljes kriptopiacból. A rangsorban hatodik helyen álló Ethereum Classic (ETC) már messze lemarad az 500 milliótól, így várhatóan az ötösfogat összeállítása változatlan marad néhány hónapig, és az értékhatár megválasztása indokolt ezen a szinten.

Pénz Kapitalizáció (dollár) Egységár (dollár) Arány %
Bitcoin (BTC) 19.879.341.120 1220,49 75
Ethereum (ETH) 4.392.196.051 48,29 16
Ripple (XRP) 1.209.605053 0,032 4.7
Litecoin (LTC) 652.068.442 12,85 2.4
Dash (DASH) 518.509.372 71,55 1.9

Megjegyzés: Piaci adatok – 2017. április 22.

Kallos Péter az integrált vállalatirányítási alkalmazások szakértője, jelenleg Hollandiában dolgozik egy rákkutató cégnél IT menedzserként. A kriptopénzekkel, illetve a blokklánc technológiával 4 hónapja foglalkozik behatóbban mint informatikus és magánbefektető. YouTube csatornáján hetente jelentkezik bitcoin és altcoin kereskedelmi témájú videókkal, míg Facebook csoportja a kriptopénz kereskedőknek biztosít fórumot.

A legerősebb pénzek értékarányos portfóliója számos előnnyel bír. Először is, a bitcoin ellensúlyaként ott vannak a legerősebb és legéletképesebb VIP altcoinok. Az árfolyam mozgásuk eredője a teljes piac mozgását leképezi, és ez a tény számokban kifejezve igen csak megnyerő.

Jelenleg a kriptopénz gazdaság piaci kapitalizációja 30 milliárd dollár körüli.

Az elmúlt év növekedése több, mint 70% dollárban mérve. Kiemelendő az idei év robbanásszerű emelkedése, az év első 4 hónapjában már közel 40%-os!

A legéletképesebb pénzek megválasztásával kiküszöbölődik az a veszély, hogy a Poloniex  döntése leminősití a valutánkat. További óriási előny, hogy a legizmosabb pénzeket biztonságosan tarthatjuk a Ledger és Trezor hardware offline walletjein kivéve a Ripple-t, de már ennek a tárolása is a tervek között szerepel a hivatalos közlemény szerint.

Nem utolsó szempont, hogy a legismertebb pénzekkel akár közvetlenül fizethetünk több helyen, tehát a portfóliónkból azonnal vásárolhatunk magunknak árucikkeket, vagy szolgáltatásokat. Nem szükséges, hogy az apróbb pénzeket átkonvertáljuk bitcoinná extra költségért annak érdekében, hogy azt el tudjuk költeni.

VIP altcoinok – megfontolandó befektetés

Hosszú távon kritikus, hogy a kriptopénzünknek valós használati alkalmazása legyen. Sajnos sok kisebb valutát felülárazott a piac, bár tényleges használati értékük nem indokolta a kiemelt figyelmet. A piaci manipuláció veszélye elkerülhető olyan tőkeerős pénzek megválasztásával amelyeket a kriptoközönség már meg- és elismert és ezért kevésbé kitettek a spekulatív kereskedői nyomásnak.

Végezetül megemlítendő, hogy a legnagyobb cryptopénzek kereskedési költsége a legalacsonyabb, mert a spread, azaz az eladási és a vételi ár közötti árrés itt a legkisebb.

A kapitalizáció által súlyozott és diverzifikált kripto-portfólió összeállítása természetesen bármikor módosítható amennyiben a vezető pénzek rangsora változik. Az elv azonban tiszta, jól megfogalmazott és bárki által követhető függetlenül a befektetni kívánt összegtől.

Guest Post

I #HODL BTC to survive Apocalypse.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.