Virágzik a bitcoin kereskedés Oroszországban, jelentette a Paxful

A Paxful kriptotőzsde legfrissebb jelentése szerint 350%-kal nőtt az orosz felhasználók száma, és a koronavírus-járvány kitörése óta minden hónapban újabbnál újabb rekordot dönt meg a bitcoin kereskedési volumen.

A bitcoin kereskedés virágzik Oroszországban. Annak ellenére, hogy az utóbbi hetekben borzalmasabbnál borzalmasabb törvénytervezetek jelentek meg a kriptovaluták használatával kapcsolatban, egyre több az orosz kriptovaluta rajongó. A gazdasági válság és az abból eredő bizonytalanság sok embert terel a digitális valuták irányába. A Paxful peer-to-peer kriptotőzsde szerint folyamatosan nő a bitcoint vásárlók száma. A cég arról számolt be, hogy az elmúlt évben 350%-kal nőtt az orosz felhasználók száma. Mint arról korábban beszámoltunk az Orosz Duma több hónapos vita után elfogadta az új pénzügyi eszközökről szóló törvényt, amely legalizálta a kriptovalutákat, de megtiltotta a kriptovalutákkal való fizetést.

Anton Kozlov, a Paxful orosz piacért felelős vezetője azt nyilatkozta, hogy “a válságon kívül Oroszországban mindig is volt egy megbonthatatlan bankrendszer, amelyet néhány szereplő irányított. Az az érzésünk, hogy az oroszok alternatív lehetőségeket keresnek bevételeik növelésére és a pénzügyi piacokon való részvételre.” Majd hozzátette: “a bitcoin sokkal nagyobb szabadságot enged meg, és a számok ezt bizonyítják.”

Habár a régió legnagyobb peer-to-peer bitcoin kereskedési felülete a finn LocalBitcoins (31 millió dolláros kereskedési volumen), a Paxful komoly növekedést tapasztalt az elmúlt egy évben és valószínű, hogy 2020 második felében is hasonló emelkedést lát majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük