Virtuális focikártyák – 4 millió dollárt kalapozott össze a Sorare

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Egyedi, korlátozott számban elérhető focikártyák, virtuális labdarúgó-mérkőzések: ilyen kínálattal sikerült nemrég 4 millió dollárt összegyűjtenie a Sorare francia vállalkozásnak.

Az Ethereum blokkláncára épülő Sorare virtuális futballjáték – amely lehetővé teszi felhasználóinak a professzionális játékosokat ábrázoló kártyák gyűjtését, és az egymás ellen való küzdelmet – nemrég 4 millió dollárt gyűjtött össze egy ún. „magvető finanszírozás” során.

Az e.ventures globális kockázatitőke-alap által vezetett befektetési körben olyan új invesztálók is megjelentek, mint a Partech, Fabric Ventures vagy a Semantic Ventures. Említésre méltó még André Schürrle, német válogatott labdarúgó jelenléte is. A Sorare eddigi befektetői, vagyis a Seedcamp és a ConsenSys szintén képviseltették magukat.

A párizsi Sorare a friss tőkét csapata kibővítésére szeretné használni, hiszen a játékélmény fejlesztése és további professzionális klubok és ligák hozzáadása nem állhat meg. A vásárolható kártyákon szereplő valódi futballjátékosok 76 professzionális csapatból származnak világszerte. Ezek között szerepel a Juventus és az Atletico Madrid, nemrég pedig az észak-amerikai első osztályú labdarúgó bajnokság focistái is felkerültek a listára.

Feltörekvőben az NFT-k piaca?

„Az emberek éves szinten 370 milliárd dollárnyi gyűjthető cikkeket vásárolnak. A Sorare küldetése az, hogy globálissá tegye a virtuális futballt és újfajta gyűjteményi cikkekkel jutalmazzon: digitális futballkártyákkal”

– mondta Nicolas Julia, a Sorare vezérigazgatója egy közleményben, majd hozzátette:

„A legegyszerűbb módját kínáljuk a labdarúgás rajongóinak, hogy focitudásukat felhasználva különféle skinekkel játszhassanak. Örömünkre szolgál, hogy egy ilyen hihetetlen befektetői testület áll mögöttünk, akik segítenek nekünk a virtuális futball elfogadottságának további növelésében.”

A Sorare szerint a cég eddig már több mint 90 klubbal írt már alá megállapodásokat (beleértve a játékban még nem szereplőket is). Úgy néz ki, 150 csapat és 5 liga szerepel majd kínálatukban 2020 végéig.

A Sorare 2019 márciusában indult, mostanra pedig már több mint egymillió dollárnyi, profi játékosokat képviselő kártyát értékesítettek. Ezek egyébként ún. nem helyettesíthető tokenek (NFT-k). Az oldal kereskedési volumene a decemberi 30.000 dollárról 350.000 dollárra nőtt a múlt hónapban, a vállalat szerint pedig a cég már a magvető finanszírozás bejelentése előtt is jövedelmező volt.

(Forrás: Decrypt)

Borítókép: a Sorare.com kezdőlapja.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.