Mik a Visa alternatívái a kriptopénzes világban?

Június elsején összeomlott a Visa rendszere, a fizetési szolgáltató leállása milliókat érintett mind az Egyesült Királyságban, mind más európai országokban. Órákkal később megoldódott a probléma, a történtek azonban megint csak felvetettek a decentralizált és stabil alternatív rendszerek szükségességének a kérdését, ahol az ilyen események nem történhetnek meg. Vajon mely projektek lehetnek a jövőben a Visa alternatívái?

A Visa alternatívái: a jelöltek listája

Az alábbiakban egy sor olyan úttörő megoldásról lesz szó, amelyek esélyesek lehetnek a Visa vagy Mastercard alternatívái válni. Ezen projektek nemcsak átfogó megoldást kínálnak a kriptopénzek tárolására, tranzakciójára és kezelésére, hanem teljes körű eszközökkel is rendelkeznek a vállalkozások számára, valamint a díjak jóval alacsonyabbak.

BitPay

A BitPay 2011 májusa óta létezik és a cég elsőként kezdett bitcoinos tranzakciókat feldolgozni. A cég alapítói szerint a platform célja az Apple Pay fizetési rendszer kriptoverziójává válni, innen a névhasonlóság. 2017-ben a BitPay több mint 1 milliárd dollár értékben dolgozott fel bitcoinos fizetéseket. A BitPay Card Visa bankkártya 9.95 dollárba kerül, és lehetővé teszi a fizetést a POS terminálokon keresztül, valamint használhatóak ATM-es pénzkivételhez és betéthez is. A szolgáltató 1.9%-os díjat számol fel, hátránya azonban a fizetési feldolgozások sebessége.

Coinbase Commerce

A Coinbase váltó Coinbase Commerce szolgáltatása idén februárban indult, amely lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy kriptopénzt fogadjanak el fizetségként a termékekért cserébe, így bitcoint, bitcoin casht, ethereumot és a litecoint. A fizetések elfogadása ingyenes a kereskedők számára, azonban a rendszer az összegek átváltásánál 1%-os díjat számol fel.

Fizetési feldolgozó rendszerek összehasonlítása, forrás: CoinTelegraph

GoCoin

A GoCoin egy privát vállalkozásból nőtte ki magát népszerű platformmá. A platform online és kiskereskedelemi vállalkozók számára kínál kriptopénzes fizetési elfogadást, ezek pedig a bitcoin, a litecoin, a dash és a bitcoin cash. A kereskedési díj 1%, amelyet viszont nem kell kifizetni, ha a tranzakciók összege meghaladja a 2500 dollárt. A GoCoinnak hatalmas ügyfélbázisa van, eddig 15 ezer cég csatlakozott a híresebbek közül említést érdemel a General Electric, a BitFury és a Tesla Motors.

CoinPayments

A CoinPayments 2013 óta működik és az első multikriptopénzes feldolgozó. Jelenleg 545 kriptopénzes fizetési lehetőség áll a rendelkezésére az ügyfeleknek, valamint egyéni fizetési megoldások és kereskedelmi eszközök is. A kereskedők számára az egyik legkedvezőbb feltételeket kínálják; így egyszerűsített regisztrációt, ügyfélszolgálatot és fix díjat, ami 0.5%.

Coinsbank

Korábban BIT-X néven működtek és a névváltoztatás után bővült a szolgáltatások köre is és mára már a legismertebbek közé tartoznak. A platform egy minden-egyben projekt, így váltó, fizetési feldolgozó, pénztárca és app is hozzátartozik.

GoByte

A GoByte saját fizetési szolgáltatáson dolgozik, ahol ingyenes a platformon belüli feldolgozás és a nem készpénzes fizetés. A GoByte Pay modul közvetlenül kapcsolódik a blokklánchoz, így a tranzakciók a masternode-okon keresztül kerülnek megerősítésre. Mivel fejlesztés alatt álló platformról van szó, egyelőre csak GBX kriptopénzzel lehet fizetni, azonban a fejlesztők további pénzek hozzáadását ígérik.

Összefoglalva, az alternatívák száma jelentős, azonban a jövő fogja eldönteni, melyek lehetnek, vagy lehetnek-e egyáltalán versenytársak vagy akár trónfosztók a Visa-val és társaival szemben.

Borítókép forrása: SkintDad

Kedves Olvasó! Érdekes chartok, hasznos mémek, vicces befektetési ötletek, vagy fordítva? A BitcoinBázis Telegram-csatornáját a cikkmegosztáson túl egyedi tartalmakkal is bővítjük. Gyere, nézz be te is! Minden poszt alatt lehet kommentálni, kérdezni, panaszkodni, kritizálni. A csatorna címe: http://t.me/bitconbazishirek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük