Új NFT-ket bocsát ki a Manchester City, csütörtökig mintelhetik ki a rajongók

Partnerségre lépett az angol Manchester City labdarúgóklub és az Okx kriptotőzsde. A cél, hogy NFT-ként is mintelhető, emlékezetes futballmezeket hozzanak létre. A Manchester City rajongóinak április 22. és 25. között van lehetőségük megszerezni az „Unseen City Shirts” nevet viselő gyűjtemény elemeit.

Az angol Premier League jelenlegi bajnokának NFT-ihez az Okx piacterén keresztül juthatnak hozzá a felhasználók. A gyűjtemény minden egyes eleme egy véletlenszerűen meghatározott ritkasági szinttel rendelkezik: ezek alapján klasszikus, ritka és nagyon ritka kategóriába sorolhatók. Az NFT-k tulajdonosai egy sorsolásban is részt vehetnek majd, ahol valódi Manchester City-mezeket és mérkőzésre szóló jegyeket nyerhetnek. A legszerencsésebbeknek arra is lehetőségük lesz, hogy a csapat stadionjának pályáján próbálják ki a labdarúgást.

NFT-kkel a rajongói elköteleződésért

Haider Rafique, az Okx marketingigazgatója elmondta, miszerint a Manchester City-vel való partnerségük még 2022 márciusában kezdődött:

„2022 óta a Manchester City partnereként folyamatosan azt kutatjuk, hogyan tudnánk tovább növelni a klub rajongóinak lelkesedését világszerte. Tudjuk, hogy a szurkolók közül sokan kíváncsiak arra, milyen értékeket hozhat az életükbe a Web3. Az „Unseen City Shirts” kampány lehetővé teszi számunkra, hogy az Okx értékeihez híven tudjuk fokozni az elköteleződésüket: veszünk egy ismerős dolgot, és azt a kreativitás, a technológia és az innováció segítségével újraértelmezzük.”

Nuria Tarré, az angol futballklub marketingvezetője szerint a csapat már korábban is beépítette a metaverzumot és a Web3-at az innovatív technológiai stratégiájába. A cél, hogy ilyen módon is képesek legyenek tartani a kapcsolatot a Manchester City globális szurkolói táborával. Tarré hozzátette, a kriptotőzsdével való együttműködés révén továbbra is igyekeznek „egyedi, kreatív és innovatív” bekapcsolódási lehetőségeket kínálni.

Az Okx és a Manchester City együttműködése még 2022 júliusában kezdődött, amikor a kriptovaluta-tőzsde a futballklub hivatalos edzőfelszerelés-partnere lett a 2022-23-as szezonra. Nem ez volt viszont az első kooperációjuk: az Okx 2021 júniusától szerepel a csapat szponzorai között. A labdarúgás és a kriptoszektor összefonódása szintén nem új keletű. Az ezzel kapcsolatos híreinket ide kattintva olvashatod el.