Volatilitás a kriptopénz piacokon? Akkor figyeld a Facebook és a Twitter zakóját

Július 26-ára sokan úgy fognak tekinteni, mint a Facebook történetének legsötétebb napja, legalább is a részvényesei.

Egy egyébként felejthető kereskedési napon a közösségi média óriás több mint 120 milliárd dollárt vesztett piaci értékéből. Ez önmagában rekorder, egyetlen amerikai cég részvénye se bukott ekkorát korábban. Az Index cikke szerint a zakó közvetlen összefüggésben áll a vállalat legfrissebb bevételi adataival, ami jócskán elmaradt a várakozásoktól. A Cambridge Analytica által kiváltott botrányt és a folyamatos adatvédelmi kritika szintén most csapódhatott le a cégen.

Facebook részvény vs. bitcoin volatilitás

Hogy mi köze a Facebook történelmi zakójának a kriptopénzekhez, az a bitcoin volatilitás és a Facebook értékének összehasonlításában keresendő.

“Nézőpont: Facebook a elbukta a BTC teljes piaci kapitalizációját, 47%-át a teljes kriptopénz piaci kapitalizációnak egy éjszaka alatt…”

Persze az ilyen beszólásokra ugrik a Twitter közösség akik már hozzászokhattak, hogy a hagyományos piaci szereplők csinovnyikjai minden alkalmat megragadnak, hogy kikeljenek a kriptopénz volatilitás problémája ellen.

@Fuffypony, a Monero alapítójának reakciója: “Ha annyira volatilis – miért invesztálnál valami olyanba, ami 20%-ot esik egy nap alatt? Miért rakod a pénzed olyanba, ami annyira kockázatos? Egy masszív átverésnek, óriási Ponzi-sémának tűnik és a buborék egyértelműen ki fog durranni.” – magam a Facebook részvény kapcsán
Shingo Lavine, az Ethos wallet alapítója: A Facebook $FB nagyobb piaci kapitalizációt veszít egyetlen nap alatt mint a Bitcoin teljes létezése alatt… És az emberek azt mondják a $BTC túl van értékelve? Ha a Facebook az alapja az internet 2.0-ának és blokklánc az alapja az internet 3.0-ának, akkor mi még egy nagyon fiatal iparág vagyunk.

A Facebook részvényárfolyama a zakó után egyeseket arra késztetett, hogy összehasonlítsa a kriptopénz piacokkal. Romain Dillet, TechChrunch újságíró szerint a Facebookhoz képest a bitcoin “biztonságos eszköz”.

őszintén, úgy érzem a bitcoin egy biztonságos eszköz a Facebookkal összehasonlítva

Érdekességképpen, a kriptoközösség édes bosszúként kezelte a Facebook csütörtöki buktáját és erre a Winklevoss testvéreknek (akiknek szintén csütörtökön kaszálták el a bitcoin ETF kérelmét) is felhívták a figyelmét, akik ‘A közösségi háló’ című filmben, még mint Mark Zuckerberg elgáncsolói vannak ábrázolva. Mára az ikerpár az egyik legnagyobb bitcoin befektetővé vált, BTC vagyonuk több mint egy milliárd dollár és egyben a Gemini kriptotőzsde alapítói.

Mik az esélyek arra, hogy a Winklevii-k nettó vagyona tíz év múlva nagyobb lesz [mint Zuckerbergé]?
Ragnar Lifthrasir, blokklánc pionír, befektető: A következő “flippening” [flippening-nek nevezik azt a momentumot, mikor az ether helyet cserél a bitcoinnal a piaci kapitalizációs toplistán – itt áttételesen] – a “Winkling” lesz – amikor a Winklevoss bitcoin vagyon nagyobb mint a Zuckerburg Facebook részvényeinek értéke.
Alan Silbert, inx.exchange alapító, bitcoin evangelista, hodler: édes a bosszú

Voltak persze akiket nem hatott meg az összehasonlítás. Egyes twitterezők szerint semmi értelme a kettő összehasonlításának.

Nizami Shirinov, trader: úgy látszik semmit se tudsz a piacokról. $FB jövedelmet generál a részvényeseinek. Mit generál a $BTC? szart.
Igen, de az FB volatilitás elhanyagolható a kriptókhoz képest. A várakozások, hogy az FB megveri a Wall Street előrejelzéseit minden negyedévben, minden évben (2015 óta) már már természetes. És igen, problémáik vannak a biztonság terén.

A Facebook bukta másnapján a Twitter is óriásit bukott a várakozásoktól elmaradó lassabb növekedés és a vállalat növekvő működési költségei miatt.

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Balaxi

Dream. Fulfill. Repeat. Idealist. Digital.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.