’’Vörös kódos” elsőbbség vonatkozik a kriptohirdetésekre az Egyesült Királyság felügyelő szervezeténél

A Hirdetési Szabványok Hatósága (ASA) azt állítja, hogy mostantól a kriptovaluta hirdetéseket jobban fogják ellenőrizni és ’’vörös kódos” elsőbbséget fognak élvezni.

Idén júliusban a felügyelő szervezet azt tervezi, hogy az egyre inkább jelen levő félrevezető kriptovaluta marketing kampányokat nyomon követi.

Miles Lockwood, a panaszok és kivizsgálások igazgatója az ASA-nál azt állítja, hogy kihágások esetén a fellépés gyors és kemény lesz.

„Számunkra ez a terület abszolút kiemelt és elengedhetetlen” – mondta Miles Lockwood.

A kriptovaluta hirdetések által kínált nagy ígéretek ugyanis nem felelnek meg a szabályozónak.

Felelőtlen hirdetések

Még májusban a Luno kriptovaluta tőzsde bitcoinos plakátját szedte le az ASA a londoni metrómegállóban. Az ASA arra hivatkozott, hogy a plakát nem tartalmazott kockázati figyelmeztetést, mivel az csak szimplán bitcoin vásárlására ösztönözte az embereket, de arról már nem írt, hogy mennyit lehet bukni rajta.

A Luno plakátja a londoni metrómegállóban.

„Megértettük, hogy a bitcoinba való befektetés összetett, ingatag és veszteségnek teheti ki a befektetőket” – jelentette ki az ASA.

A Luno februárban kezdte el reklámkampányát, ami bántja az Egyesült Királyság szabályozójának csőrét. A bitcoin jelenleg 44,93%-os árfolyamon van a február 21-i 58 516 dolláros csúcshoz viszonyítva.

Miután 2018 elején a kriptovaluta lufi kilyukadt, a közösségi média óriásai siettek betiltani minden kriptovaluta hirdetést platformjaikon.

Júniusban azonban a Google bejelentette, hogy a FinCEN-en keresztül regisztrált kriptovaluta tárcák augusztustól használhatják az amerikai techóriás hirdetési hálózatát.

Nagyon úgy tűnik, hogy az Egyesült Királyság az írmagját el akarja taposni a kriptovalutáknak, elég csak a brit pénzügyi hatóság nemrég kiadott Binance-szel szembeni figyelmeztetésére és a különböző brit bankokra, akik blokkolták a kriptotőzsdére történő befizetéseket.

Bővebben erről itt olvashatsz:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.