Itt a WEX – a BTC-e kriptopénz tőzsde új köntösben

A BTC-e kriptopénz tőzsde úgy tűnik újra megnyitotta kapuit. Az új kereskedési platform, a WEX, a héten indult a BTC-e nyomdokain.

WEX a BTC-e kriptopénz tőzsde utódja

Wex a TwitterenA BTC-e pénteken a Twitteren jelentette be, hogy elindul a WEX, egy új kereskedési platform. Az indulás mögött több, mint egy hónapos munka áll, miután a BTC-e oldalát az amerikai hatóságok leállították júliusban. Az új cím ellenére a Wex oldala kísértetiesen megegyezik a BTC-e kriptopénz tőzsde kinézetével, működésével. Sőt, még az elérhető kereskedési párok is ugyanazok, mint amik anno a BTC-e kriptopénz tőzsde kínálatában elérhetőek voltak.

A BTC-e korábbi platformján kereskedő ügyfeleit átvette az új oldal.  A következő héten a WEX egyelőre tesztüzemben fog működni. Ez alatt az időszak alatt azok az ügyfelek akik további kriptopénzt utalnak az oldalra bónuszban részesülnek.

Most akkor BTC-e = WEX vagy sem?

Nehéz eldönteni, hogy akkor a BTC-e utódja lesz-e a WEX vagy sem, mert az új oldal kézzel-lábbal tiltakozik az összemosás ellen.

BTC-e kriptopénz tőzsde klónja a WEX

Az üdvözlő üzenet az új oldalon szeretné magát elkülöníteni a BTC-e platformjától. Az üzenet szerint a cég teljesen más, mint a BTC-e mögött álló vállalat. Mindemellett pedig a WEX állítolag nem kapott semmilyen forrást a BTC-etől. Fontosnak tartják a pénzmosás megelőzési és az ügyfél ismereti szabályozások betartását, melynek hiánya a BTC-e vesztét is okozta.
Ugyanakkor az üdvözlő üzenetben ez szerepel:

“Szeretnénk megköszönni a BTC-e korábbi ügyfeleinek az eddigi türelmet. Rengetek energiát fektettünk bele, hogy az új platform minnél előbb elérhető legyen és folytatódhasson a kereskedés.”

Ennek ellenére az oldal indulása nagyon is a BTC-e utódjának tűnik. Korábban maga a BTC-e nyilatkozott róla még augusztusban, hogy szeptember közepén várhatóan újra indul majd a platform. Az eredeti oldalon korábban még azt írták, hogy a BTC-e Twitterét figyelje majd mindenki a hírekért. És valóban, az új oldal híre is ezen a platformon lett kommunikálva. Ezek után mindenki vonja le maga a következtetéseket, hogy a BTC-e és a WEX mögött ugyanazok állnak-e.