A Winklevoss ikrek nem adják fel bitcoin ETF terveiket

Cameron Winklevoss egy január 7-ei reddites Ask Me Anything (AMA) kérdezz-felelek szezon keretében kifejtette, “a legvalószínűbb hosszú távú nyertes a Bitcoin [BTC]“.

Arra válaszolva, hogy vajon megőrzi-e vezető helyét a kriptopénzek ősatyja, Cameron azt nyilatkozta, nagyon optimistán áll az érméhez és a “Bitcoin egyértelműen az OG crypto! Nehéz kiiktatni a hálózati hatásokat — szóval ‘kemény pénz’ tekintetében (értsd: értékőrző) a Bitcoin nagy valószínűséggel nyertes lesz hosszú távon.”

A Winklevoss ikrek a hetedikei AMA turnusban szintén hozzátették, továbbra is elkötelezettek az ETF [tőzsdén kereskedett alap] életre hívásában.

A beszélgetés során Tyler Winklevoss megjegyezte:

“Szerintünk a bitcoin jobb arany, mint maga az arany. Ha jól kalkulálunk, akkor a bitcoin piaci kapitalizációja túl fogja lépni az arany 7 billió dolláros piaci kapitalizációját.”

A blokklánc hasznosságát firtató kérdésre válaszolva Tyler megjegyezte, a kettő nincs meg egymás nélkül és a blokklánc a kriptók nélkül olyan, mint az AOL internet nélkül.

A fiat és a kriptotőzsdék hosszú távú potenciáljáról beszélve Cameron felhívta a figyelmet a fiatok térnyerésére a kriptopénzek között, ami szerinte létfontosságú a szektor túlélése érdekében. A jövőt illetően hozzátette, szerinte pár év múlva már a fiat pénzek is kriptopénzek lesznek, ahol a stabilcoinok, mint a tőzsdéjük Gemini dollárja is (GUSD), létfontosságú szerepet fog játszani.

A GUSD-t 2018 szeptemberében indították miután a new yorki pénzügyi szolgáltató hivatal (NYDFS) áldását adta rá. Minden egyes GUSD-t amerikai dollár fedez, amit “az Egyesült Államok területén található bankban tartanak és FDIC [az amerikai pénzügyi kárpótlási és biztosítási séma] letétbiztosításra jogosult.”

Múlt év júliusában az amerikai értékpapír és tőzsde bizottság (SEC) sokadszorra elutasította a Winklevoss ikrek bitcoin ETF-re vonatkozó kérvényét. A milliárdos testvérpár első kérelmét még 2017 márciusában meszelte el a SEC.

Akkor, a bizottság még azzal indokolta a döntését, hogy a bitcoin kereskedés jelentős része szabályozatlan Egyesült Államok területén kívüli országokban történik. A bizottság egyben az alacsony likviditást is szóvá tette.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük