Bitcoin-adománnyal támogatják Trump kampányát a Winklevoss ikrek

A Gemini kriptotőzsde alapítói, Cameron és Tyler Winklevoss – ismertebb nevükön a Winklevoss ikrek – egyenként egymillió dollár értékű bitcoint adományoztak Donald Trump amerikaielnök-jelölt kampányára.

A jelentős bitcoinadomány komoly lépést jelent a technológia, a pénzügyek és a politikai adománygyűjtés összefonódásában. A kriptovaluták szemmel láthatóan egyre nagyobb befolyásra tesznek szert a mainstream politikában, a digitális eszközök pedig fokozatosan a kampánytámogatások életképes formájává válnak.

Kriptopárti álláspontja miatt támogatják

Az adományozás bejelentése során Tyler Winklevoss egy nyilatkozatban fejezte ki támogatását, amelyet az X-en osztott meg követőivel. Ebben Trump kedvező álláspontjáról ír a kriptovalutákat és az üzleti életet illetően. A tőzsdetulajdonos kritizálta a a Biden-adminisztráció megközelítését, a kriptoiparral szembeni agresszív taktikával vádolva azt.

Cameron osztotta bátyja véleményét. Trumpot a Bitcoin és a kriptovaluták támogatójaként tüntette fel, ami összhangban van üzleti érdekeikkel és szabályozási aggályaikkal.

Trump álláspontja a kriptovalutákról

Az, hogy Donald Trump elfogadta a Winklevoss ikrek Bitcoin-adományait, tükrözi a kriptopénzekkel kapcsolatos változó álláspontját.

Trump kriptopénz-politikájáról az elnöksége alatt csak korlátozottan lehetett konkrétumokat megállapítani. A mostani kampánya során azonban már bitcoinadományokat is elfogad. Ez azt jelzi, hogy hajlandó lehet együttműködni a digitális eszközöket használó közöséggekkel.

Ez a hozzáállás ellentétben áll a jelenlegi kormányzati kriptoszabályozási megközelítéssel, amely digitáliseszköz-piac minél szigorúbb felügyeletére törekszik.

Nemrégiben Trump a floridai Palm Beachen található Mar-a-Lago Clubban Bitcoin-bányászati szakértőkkel és vezetőkkel vitatta meg, hogy az Egyesült Államok hogyan tudna élen járni a Bitcoin technológiájában.

A Winklevoss ikrek Trumpnak adott adománya jó kiindulási pontként szolgálhat a politikai jelöltek és pártok arról folytatott vitáihoz, hogy miként érzékelik és integrálják a digitális valutákat a kampányaikba.