Wyoming állam pénzként ismerte el a kriptopénzeket

Január 31-én, az egyesült államokbeli Wyoming állam elfogadta az a törvényt, mely legális fizetőeszközként ismeri el a kriptovalutákat.

A január 18-án benyújtott törvény elsődleges célja, hogy tisztázza a kriptovaluták legális státuszát az államban.

A törvény értelmében a kriptoeszközök 3 különböző kategóriába sorolhatók: digitális fogyasztói eszközök, digitális értékpapírok és virtuális pénzek. Bármely digitális eszköz, amely a három kategória egyikébe esik, azt immateriális személyes javak kategóriába sorolják, mely révén a virtuális pénzek ugyanazt az elbírálást kapják, mint a fiatpénzek.

A törvény egyben engedélyezi a bankoknak, hogy digitális eszközletéti szolgáltatást nyújtsanak az ügyfeleiknek, ha azt 60 nappal előre írásos értesítés formájában beküldik a bizottságnak.

A törvény március elsején lép hatályba, áll Wyoming állam honlapján.

A kriptovalutákat pénzként elismerő Wyoming állam óriási lépést tett egy kriptobarát szabályozási környezet kialakítása felé. A lépés hatására sok kriptovállalkozás dönthet úgy, hogy az államba teszi át a székhelyét. A világ más pontjain ugyanakkor még nem ilyen rózsás a helyzet, mivel a törvényhozók képtelenek eldönti hova is sorolják pontosan a kriptókat. Mexikó és Dánia továbbra is úgy tekint a virtuális pénzekre, mint szabályozatlan eszköz, mialatt Németország és Japán pénzként kezeli.

Wyoming állam szándéka, hogy egy az elosztott főkönyvi technológiát hasznosító hídfővé váljon az Egyesült Államokban. Januárban már több kriptókhoz kapcsolódó törvényt is elfogadtak vagy elbírálásra a törvényhozó testület elé küldtek jóváhagyás céljából.

Kép: Yellowstone Nemzeti Park, Pixabay

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük