Zárolja a PayPal a fiókokat, ha aktívan kriptovaluta kereskedésre használják

Egy PayPal-felhasználó a Redditen panaszkodott, hogy a fizetési szolgáltató blokkolta a fiókját amiért napi kereskedést folytatott.

A felhasználó nem is akármilyen napi kereskedelmet folytatott, hanem egyből a magas frekvenciájúra ment (vélhetően egy kereskedési bot segítségével), ami alappal üthette ki a PayPal-moderátorok toleranciaszintjét, hiszen a kriptovaluta adásvétel és tárolás bevezetése a PayPalon elsősorban az alkalmi befektetők és webáruházak érdekében történt. Mindenesetre a felhasználó kapott 180 nap eltiltást és egy 462 dollárral befagyasztott számlát.

Nem az első alkalom

Egy másik Reddit felhasználó is egy hasonló történettel állt elő még november 25-én, de őt a PayPal véglegesen letiltotta a platformjáról. Azt hozzátette, hogy a ban azután jött, hogy heti 10.000 dollárokért adott el kriptót, amiket a PayPal rendszere “termékértékesítésként” könyvelt el és nem jelezte előre, hogy csak kriptóval kereskedett.

Panaszában hozzátette, a PayPal nem fogadott el valid magyarázatot, se fellebbezést, és törölte fiókját.

“A vizsgálat után úgy döntöttünk, hogy a potenciális kockázatok miatt permanensem korlátozzuk a számláját. Nem lesz képes a továbbiakban ügyleteket végrehajtani a PayPalon.” – írta a szolgáltató a fiók zárolásáról és mellé 180 napra szintúgy zárolta a számlán lévő összegeket.

Szóval nem minden rózsás azok számára sem, akik a PayPalon terveznek kriptós tranzakciókat lebonyolítani. A PayPal a kriptovaluta tárolást, értékesítést és vásárlást a kisbefektetőknek, alkalmi befektetőknek vezette be amellett, hogy egy napon elérhetővé teszi a kereskedői számára is a bitcoin, litecoin, ether stb. elfogadását a webshopjaikban. Azzal, hogy egyesek spekulációra használják, megsértik a PayPal felhasználási feltételeit.

Fontos megjegyezni, hogy január elsejéig az amerikaiak díjmentesen bonyolíthatnak le a PayPalon kriptovaluta ügyleteket, szóval sokan láthattak fantáziát abban, hogy ott kereskedjenek még annak ellenére is, hogy kiutalni nem tudják a digitális eszközeiket.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük