Zseniális fejlesztéssel állt elő a Phoenix bitcoin tárca

A Phoenix Bitcoin lightning tárca jelentős fejlesztéseken megy keresztül az úgynevezett splicing technológia bevezetésének köszönhetően, amely egyszerűbb és hatékonyabb megoldást nyújt a tárca kedvelői számára.

A korábbi verziókkal ellentétben, amelyek kiszámíthatatlan díjakkal dolgoztak és több csatornát hoztak létre, az új Phoenix egyetlen dinamikus csatornát kezel, kiküszöbölve a likviditási és a felosztási problémákat. A splicingnek köszönhetően a felhasználók mostantól átméretezhetik a csatornákat, és anélkül adhatnak hozzá pénzeszközöket, hogy az a jövőben bármilyen kockázattal járna. A korábbi 1%-os tranzakciós díjat továbbá felváltották az általános bányászati díjak.

A fejlesztők szerint a splicing megoldást a közeljövőben minden tárca be fogja vezetni, annak hatékony működése miatt. A frissített verzió ezentúl a csatornák létrehozásával járó váratlan díjakat is orvosolja, így a felhasználók előre értesítést kapnak arról, ha egy bejövő Lightning fizetés csatornakezelési díjat von maga után. A Lightning fizetések díja mostantól mindössze 0,4%, amivel arra ösztönzik a kriptovaluta közösséget, hogy „a megbízható és megfizethető megoldás mellett tegyék le a voksukat”.

Az új Phoenix továbbá a trustless swapokat is bevezette, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlenül a csatornájukról bonyolítsanak le on-chain tranzakciókat. A felhasználók szabadon beállíthatják a tranzakciós díjat, amit akár utólag is módosíthatnak.

A frissítés jelentős előrelépést jelent a letétkezelő nélküli tárcák világában, a jó hír pedig az, hogy a bejelentéssel egyúttal azt is megjegyezték, hogy további fejlesztésekre is számíthatunk. A béta verzió jelenleg az Android felhasználók számára érhető el, ám a következő hetekben az iOS verzió is megjelenik.

Ha kíváncsi vagy a Phoenix tárcáról készült részletes beszámolónkra, kattints erre a linkre.