Zuckerberg egykori csoporttársa a lehetséges Facebook coin-t szidja

Wei Zhou, a Binance pénzügyi igazgatója szerint a Facebook coin ismét csak Zuckerberg önző céljait segíti elő.

Még nem tudni, hogy tényleg jön-e a Facebook coin

Bár még nem jelent meg semmilyen hivatalos tájékoztatás a Facebook oldaláról, már többször megjelent a médiában, hogy lehetséges, hogy a jövőben bevezetik a Facebook coint, a közösségi média óriás saját kripto érméjét.

Folyamatosan keresik az embereket a Facebooknál a blokklánc divizíó bővítéséhez és már most is több, mint 40 blokklánc szakértő dolgozik a cégnél. Vannak nyitott állások minden témában: mérnököket, fejlesztőket, termékmenedzsereket, blokklánc és kriptopénz szakértőket és jogászokat is keres a Facebook a bővölő blokklánc csapatába.

Van azonban akit ez nem nyűgöz le

Bár mindenki kiváncsisággal vegyes érdeklődéssel figyeli a Facebook coin körül megjelenő híreket, van akit ez az egész nem nyűgöz le egyáltalán. Wei Zhou, a világ legnagyobb kriptopénz tőzsdéjének pénzügyi igazgatója, egyben maga is kockázati tőkebefektető a kínai piacon. Legfrissebb nyilatkozatába erősen kritizálja egykori csoporttásának lehetséges terveit.

Zhou a Yahoo Finance-nek adott pénteki interjújában elmondta, hogy skeptikus a Facebook coin tervei kapcsán, amíg Mark Zuckerberg vezeti a céget.

“Az egyik kulcsfontosságú dolog amint az elmúlt időszakban a  Facebook kapcsán megtudhattunk, hogy egyáltalán nem a közösség határozza meg a fejlődését. Minden fontos döntés egy kézben, Mark kezében összpontosul.”

Zhou hozzátette, hogy a kriptopénzek mögötti elmélet pedig pont ennek az ellentéte. A blokklánc technológia, a decentralizáció egy nyílt rendszer, amit bárki használhat, ha rászánja az időt, hogy megértse a technológiát.

A Facebook coin Zhou szerint nem fogja előrébb vinni az elfogadottságot. Véleménye szerint ez egy zárt ökoszisztéma lesz és nem fogja megnyitni a lehetőséget a csatlakozáshoz a társadalom többi csoportja előtt.

“Zuckerberg DNS-e ugyanaz, mint annak idején a Facebook indításakor. A hozzáállása első naptól fogva nyilvánvaló. Ha olvastad a könyvet róla vagy láttad a filmet, akkor láthatod, hogy mit csinál. Minden körülötte forog.”

Régi cimborák

A két cégvezető régről ismeri egymást. 2004-ben együtt jártak a Harvardra, Zhou pedig egyike volt az első diákoknak akik regisztráltak Zuckerberg közösségi oldalára – még a Facebook indulása előtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük