Mi készül a Facebooknál, és miért kellenek hozzá kriptoszakértők?

Már korábban is írtunk a Bitcoin Bázisnál arról, hogy a Facebook egyre több tehetséget próbál magához csábítani. Erősödnek a pletykák, az emberek véleménye pedig meglehetősen vegyes a lehetséges Facebook kriptoprojekt kapcsán.

Egy lehetséges Facebook kriptoprojekt

Ahogy korábbi cikkünkben is olvashattátok, a Facebook 2018 áprilisában alkotta meg a vállalaton belül egyfajta startupként működő blokklánc divízióját David Marcus vezetésével. Marcus korábban a PayPal elnökeként, és a Messenger alelnökeként dolgozott, de nem ismeretlenek számára a kriptovaluták sem: a Coinbase egyik korábbi elnökségi tagja volt.

Április óta pedig már több, mint 40 embert vettek fel a divízióhoz, akik közül sokan korábban Marcusszal dolgoztak a PayPalnál, majd utána követték a Facebookhoz is.

A korábbi PayPalosok mellett pedig a Google Pay és a Samsung Pay korábbi dolgozói is képviseltetik magukat a csapatban, ez pedig sokak számára már egyértelművé teszi, hogy a Facebook feltehetően egy kriptovaluta fizetési módszeren dolgozik.

“Nagyon titkolóznak. De szinte biztos, hogy valamilyen blokklánc alapú kriptovaluta fizetési terméken dolgoznak” mondta Alex Heath is a Cheddartól.

A többi pletyka pedig már arról szól, hogy a Facebook saját kriptovalután is dolgozik. Ezzel akarják megvalósítani, hogy a 2 milliárd felhasználójuk a bankok kikerülésével tudjanak elektronikus fizetéseket lebonyolítani.

Mindenesetre egyre nagyobb számban keresik a munkaerőt a Facebooknál, a mérnökök és termékmenedzserek mellett már jogi szakértőket is keresnek.

Emellett pedig kripto startupok felvásárlásáról is elindultak a híresztelések. Ez arra utalhat, hogy bár erősen készülődnek a Facebooknál, konkrét termékötlet még nincs kidolgozva.

A fejvadászat intenzitását az is erősíti, hogy a blokklánc tehetségek száma nem végtelen, aki igazán érti a dolgát, azért pedig nagy harcok folynak a szektorban.

Az emberek nem bíznak a Facebookban

A Facebook körül keringő negatív hírek, az adatbiztonsággal kapcsolatos botrányaik nem feltétlenül teszik a legkívánatosabb munkahellyé. És ez nem csak az alkalmazottakra igaz: a közvélemény is megosztott egy potenciális Facebook blokklánc projekttel kapcsolatban.

“Rengetegen vesztették el a bizalmukat a Facebookban, főleg a kriptoközösségen belül” mondta Heath. “Sokan eleve azért kezdtek bele a blokkláncba, mert elegük lett a centralizált vállalatokból, mint a Facebook, akik visszaélnek az emberek adataival.”

És hiába kér bocsánatot Zuckerberg, a Facebook márkanéven komoly csorba esett.

“Az ötlet, hogy a Facebook egy kriptovalutát hoz létre sok ember számára nagyon izgalmas. Mások azonban életveszélyes dolognak tartják. Mindenesetre már most nyilvánvaló, a Facebook egyértelműen ezen dolgozik, így szinte biztosak lehetünk abban, hogy a jövő évben több kripto startup is a Facebook kezébe kerülhet.”

Ti mit gondoltok: milyen kriptoprojekten dolgozhat a Facebook és milyen lesz a fogadtatása?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük