Zuhan a bitcoin, legendás trader a halálát vizionálja (újra)

A bitcoin ára csütörtökön újabb létfontosságú támaszt szakított át felgyorsítva az esését. Ezzel a vezető digitális eszköz 50% -kal lejjebb áll, mint az évben elért legmagasabb árszintje.

BitBay - keress könnyen kriptovalutákat a BitBay referral programjával - akár 80% visszatérítés!

Már korábban is volt rá példa ilyen korrekciókra, de eddig mindig képes volt talpra állni belőle. Egy legendás kereskedő viszont most azt jósolja, hogy ezúttal más lesz.

Hat hónappal korábban a BTC ára elérte a 13 880 dollárt, és néhányan már azt gondolták, hogy az év végére meg fogja haladni a 20 000 dolláros rekordárfolyamát.

A lelkesedés azonban a júniusi csúcsot követő hónapokban elpárolgott. Noha a bitcoin év eleje óta még így is 50%-os pluszban áll, a kriptós vadnyugat kezd újra egy kissé keserűbb képet rajzolni ahogy egyre messzebb kerül a 10 000 dolláros szint.

Csütörtökön a bitcoin ára egészen 7 394 dollárig korrigált a Bitstampon, ami 10% -os csökkenést jelent, a tegnapi 8 200 dollár után.

A BTC ezzel komplett lenullázta az október végi kitörést, amit sokan Kína kiállásával magyaráztak a blockchain technológia mellett. A kiskereskedők és néhány bálna is azt gondolhatta, hogy Kína innen lazítani fog az országban még 2017-ben bevezetett kereskedési embargón is és keblére öleli a publikus blokkláncú kriptovalutákat is. Ez azonban nem következett be, sőt, a kínai elnök a kriptovalutákat piramisjátékokhoz hasonlította.

Ennek eredménye lehet az, hogy a bitcoin most négy hetes mélypontjára került.

Technikai elemzői perspektívából pedig a legaggasztóbb, hogy a 200 napos mozgóátlaga újra az árfolyam alá került, ami szakmai berkekben egy nagyon erős ‘short’ jelzést indukál.

BTC árfolyam 1 napos, MA 200, MACD negatív tartományban | TradingView

Ennek hatására már meg is jelentek a szkeptikus jajveszékelők a piacon, akik már a Bitcoin halálát vizionálják. Máris itt van Mark Dow, aki korábban az amerikai kincstárnál és a Nemzetközi Valutaalapnál dolgozott közgazdászként. Szerinte a “Bitcoin a halálán van”, írta Twitterjére. Még rá is tett egy lapáttal a 62 ezer követővel rendelkező influenszer:

“A #Bitcoin gyötrelmes halált hal meg, hamis és csökkenő gyakoriságú és intenzitású FOMO görcsök közepette. $ BTC $ XBT”

Nem az első alkalom és nem is az utolsó, hogy a BTC komoly napi negatív ingadozást produkál. Amíg ki nem növi az apró méretéből fakadó gyermekbetegségeket, mint a magas volatilitás is, addig számolni kell velük.

A kriptovállalati befektetők már hozzászoktak a volatilitáshoz és igyekeznek a legtöbbet kihozni belőle. A profi kereskedőknek pedig az ilyen hirtelen zuhanás meg csak egy újabb lehetőség a profitszerzésre. Ilyen az a piac, amit 100%-ban a piaci dinamikák hajtanak (és a bálnák).

CRYPTO.COM💳 – Használd a linkünket regisztráláskor és 50💲 jóváírásban részesülsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.